Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

30/01/2019

El Centre d’Art Tecla Sala comença temporada amb una exposició d'art urbà

Veure imatge de  El Centre d’Art Tecla Sala comença temporada amb una exposició d'art urbà (nova finestra)
El Centre d’Art Tecla Sala proposa per a la temporada 2019 nou projectes expositius entre produccions pròpies, programes de col•laboració, programes d’acollida i en xarxa. És una programació que compta amb una important presència de dones artistes, protagonistes de diversos projectes i que acull sensibilitats i llenguatges diversos d’artistes amb trajectòries consolidades, com la d’Eugenio Ampudia o Lluís Hortalà.

També s’hi veuran creadors vinculats al territori: Contorno Urbano (3a Mostra d’Art Urbà Contemporani); estudiants de l’Escola Superior d’Art i Disseny Serra i Abella (ETHOS. L’empremta de la ciutat) i el col•lectiu TPK. Art i pensament contemporani (SOLSTICI 19).

La tercera edició de l’exposició “12+1 Mostra d’Art Urbà Contemporani” marca l’inici de la programació anual del Centre d’Art Tecla Sala. De  l’1 de febrer al 24 de març el Centre d’Art acull l’exposició col•lectiva dels 12 artistes que han participat en la tercera edició del 12+1 amb imatges de les obres murals que mes a mes han ocupat el mur de la sortida de la parada Torrassa de la L1 del metro, documentació audiovisual del procés de creació i obres i estudis dels artistes, per oferir una visió més àmplia del seu treball. Comissariada per la Fundació Contorno Urbano, participen els artistes Zurik, Alva Moca, Sue 975, Xav, Udatxo, Joan Cabrer, Medianeras, Perrine Honoré, Asu, Etnik, Lily Brik i Sepe.

Aquesta temporada les dones seran protagonistes de diversos projectes artístics com “Teixint identitats”, una exposició col•lectiva en què el teixit, el cosit i les tècniques de caràcter artesanal no amaguen la relació amb el gènere; la videocreació de Maria Ruido, Estado del malestar, un assaig visual sobre els desequilibris psíquics en la nostra societat, i “Sota l’Ossa Major”, de la celebrada artista Àngels Ribé, amb uns treballs que incideixen en una de les seves línies d’investigació: la connexió emocional amb la natura.

Tecla Sala també inicia aquesta temporada una programació estable de cinema associada a propostes més experimentals. Els concerts de música contemporània en el marc del cicle OutSide, la Nit dels Museus i la festa CREA del Districte Cultural de L’Hospitalet. La itinerància de l’exposició “La lliçó de Diògenes”, així com la participació en el Barcelona Gallery Weekend, el Festival Loop i l’Open House Barcelona, conformen el gruix de l’activitat del Centre d’Art.

Aquests projectes es complementen amb presentacions editorials, accions artístiques i una important oferta educativa.

El Servei Educatiu treballa en valors educatius transversals per incidir en la sensibilització al voltant de les arts visuals, la integració i la creació d’espais de convivència. Tot i que les activitats s’adrecen a diferents col•lectius, posen especial atenció a les que organitzen per a les escoles, perquè els més petits s’interessin per l’art, a través de tallers i visites comentades a les exposicions.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400