Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/06/2017

In absentia, el Solstici del TPK al Centre d’Art Tecla Sala

Veure imatge de  In absentia, el Solstici del TPK al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Al voltant de 130 obres de més d’un centenar d’artistes integren l’exposició que el TPK inaugura el pròxim 21 de juny al Centre d’Art Tecla Sala. In absentia forma part de la sèrie del Solstici, la mostra que el TPK organitza des de 1989.

En aquesta ocasió, els artistes mostren obres de tot tipus de disciplines i gèneres: fotografia, instal•lacions, pintura, dibuix, gravat, performances i escultura, per aprofundir en la importància que la pintura ha tingut en la història de l’art.

A la mostra es planteja que la pintura ha estat un camp de joc per a la reflexió, on l’art ha fet les crisis, els avenços i els canvis. L’exposició aborda aquesta qüestió des dels límits entre la pintura i altres disciplines artístiques i qüestionant-se el que entenem per pictòric. “In absentia” fa referència a la maniobra de delatar la pintura des de fora del camp.

A més de les obres individuals, a l’exposició hi ha una obra col•lectiva en la qual participen tots els artistes del TPK. Titulada Atlas, en referència a una de les obres de l’artista alemany Gerhard Richter, han construït una obra mural amb imatges que formen part de la constel•lació creativa de cada artista, imatges que els inspiren o els provoquen: fotografies, retalls de revistes, diaris...

In absentia. Solstici 17 serà l’última exposició amb Agustín Fructuoso com a director de TPK Art i Pensament Contemporani. Després de 20 anys dirigint el grup, Fructuoso deixarà la direcció tècnica per ocupar-se de la Tepekale i de l’apartat més artístic, les exposicions i els intercanvis internacionals.

El nou director serà Vicente da Palma, llicenciat en llengües clàssiques i artista. Va ser alumne del TPK i ha participat en projectes artístics en els darrers 10 anys. És de Bellvitge i coneix bé la ciutat, condició important per portar endavant un projecte com el TPK on és fonamental la internacionalització acompanyada de la connexió amb el territori.

L’exposició s’inaugurarà dimecres, 21 de juny, a les 19.30 hores i es podrà visitar fins al 16 de juliol a l’espai 1 del Centre d’Art Tecla Sala.

Últimes notícies

Veure imatge de 	“Earth Skin” de Pati Baztán es presenta a l’Harmonia (nova finestra)
Veure imatge de  National Geographic presenta a L’Hospitalet l’exposició “Un día cualquiera” del fotoperiodista Manu Brabo, Premi Pulitzer 2013 (nova finestra)
Veure imatge de  La màgia del Cirque du Soleil arriba a L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400