Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

05/02/2020

“Jaime Martín - Engrama”, una exposició al voltant de l'obra del dibuixant de còmics

Exposició col·laborativa entre el Centre d'Art Tecla Sala i l'Escola Serra i Abella
Veure imatge de “Jaime Martín - Engrama”, una exposició al voltant de l'obra del dibuixant de còmics (nova finestra)
El Centre d’Art Tecla Sala i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella col·laboren per presentar una exposició al voltant del dibuixant de còmics i il·lustrador hospitalenc Jaime Martín. La mostra la presenten els alumnes de quart curs del grau de Disseny Gràfic en les assignatures d’Espais Efímers i d’Intervencions Audiovisuals.

El projecte és una proposta interdisciplinària que porta per títol “Jaime Martín - Engrama” i uneix el treball de Martín —amb un alt component autobiogràfic situat entre la realitat i la ficció— i el terme científic engrama, utilitzat per referir-se a l’estructura cerebral que emmagatzema físicament la memòria a llarg termini. D’aquesta manera, l’exposició vol ser un espai on s’agrupin els records personals, familiars i generacionals materialitzats en l’obra de Jaime Martín. Dividida en diferents espais, la mostra es basa en la trilogia de Jaime Martín Jamás tendré 20 años, Las guerras silenciosas i Siempre tendré 20 años.

Jaime Martín va començar en el món del còmic i la il·lustració a finals dels anys 80, una dècada que va marcar tota una generació de joves. Martín no va dubtar en plasmar la realitat d’aquells anys: llibertat, música rock, delinqüència, sexe i drogues. Els personatges dels seus còmics deambulen pels carrers de L’Hospitalet i, per plasmar-los, l’autor va fer un procés de documentació fotogràfica dels llocs rellevants que sortien a les històries.

Nascut l’any 1966, Jaime Martín ha obtingut un ampli reconeixement internacional i ha estat guardonat amb nombrosos premis com el de millor obra al Saló Internacional del Còmic de Barcelona l’any 2017. El contingut autobiogràfic dels primers treballs, Sangre de barrio (1989) o Los primos del parque (1992), inspirats en el seu entorn i els seus amics, han deixat pas, a partir del 2010, a obres que fan referència a les seves memòries familiars.

L’exposició es podrà visitar a l’Espai 1 del Centre d’Art Tecla Sala fins a l’1 de març.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400