Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/01/2019

Joaquim Chancho | En blanc i negre

Veure imatge de En blanc i negre. Fotografia: Diana Rangel Lampe (nova finestra)
La galeria Ana Mas Projects comença l’any amb una exposició dedicada a Joaquim Chancho, centrada en els treballs que l’artista ha fet en blanc i negre des dels inicis de la seva trajectòria artística fins a l’actualitat. La mostra aplega obres de 1972 a 2017, algunes de les quals no s’han vist en quatre dècades.

A l’exposició  hi ha dibuixos sobre paper on destaca la gestualitat i el desplaçament del traç per la superfície, similar al procés de l’escriptura; una successió de pintures que ens apropen al pensament de Chancho en les diferents etapes de la seva obra.  En la selecció de les obres, el cromatisme es redueix a la mínima expressió i preval el compromís tant formal com conceptual amb la geometria.

L’exposició mostra l’evolució de l’obra artística de Chancho. Els anys 70 caracteritzada per la recerca sobre la geometria, la composició i l’espai. Els anys 80 incorpora el paper com a suport. En els últims anys, s’ha centrat de forma progressiva en la superfície de la pintura com a pura abstracció.

La dilatada trajectòria de l’artista s’ha desenvolupat al marge de les escoles i els moviments artístics que s’anaven succeint a l’escena artística espanyola, l’han convertit en un dels artistes abstractes més influents d’Espanya, amb una creació molt personal i de gran unitat.

El treball de Chancho forma part d’importants col•leccions nacionals i internacionals, entre les quals destaquem al Museu Stedelijk a Amsterdam, el MACBA, la Fundació Juan March a Madrid, al Centre Atlàntic d’Art Contemporani a Les Palmes i la Fundació la Caixa a Barcelona.

Inauguració: 10 de gener, a les 19 hores.

Últimes notícies

Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb la instal•lació artística La pell de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Un dragó de Komodo és el protagonista del cartell de les Festes de Primavera 2019 (nova finestra)
Veure imatge de 	Via Kanana, un espectacle de dansa urbana africana, obre a L’Hospitalet la Quinzena de dansa metropolitana (nova finestra)
Veure imatge de  El fotògraf Fernando Moleres denuncia els efectes del canvi climàtic amb una exposició que retrata la bellesa i la fragilitat de l'Àrtic (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400