Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/01/2019

Joaquim Chancho | En blanc i negre

Veure imatge de En blanc i negre. Fotografia: Diana Rangel Lampe (nova finestra)
La galeria Ana Mas Projects comença l’any amb una exposició dedicada a Joaquim Chancho, centrada en els treballs que l’artista ha fet en blanc i negre des dels inicis de la seva trajectòria artística fins a l’actualitat. La mostra aplega obres de 1972 a 2017, algunes de les quals no s’han vist en quatre dècades.

A l’exposició  hi ha dibuixos sobre paper on destaca la gestualitat i el desplaçament del traç per la superfície, similar al procés de l’escriptura; una successió de pintures que ens apropen al pensament de Chancho en les diferents etapes de la seva obra.  En la selecció de les obres, el cromatisme es redueix a la mínima expressió i preval el compromís tant formal com conceptual amb la geometria.

L’exposició mostra l’evolució de l’obra artística de Chancho. Els anys 70 caracteritzada per la recerca sobre la geometria, la composició i l’espai. Els anys 80 incorpora el paper com a suport. En els últims anys, s’ha centrat de forma progressiva en la superfície de la pintura com a pura abstracció.

La dilatada trajectòria de l’artista s’ha desenvolupat al marge de les escoles i els moviments artístics que s’anaven succeint a l’escena artística espanyola, l’han convertit en un dels artistes abstractes més influents d’Espanya, amb una creació molt personal i de gran unitat.

El treball de Chancho forma part d’importants col•leccions nacionals i internacionals, entre les quals destaquem al Museu Stedelijk a Amsterdam, el MACBA, la Fundació Juan March a Madrid, al Centre Atlàntic d’Art Contemporani a Les Palmes i la Fundació la Caixa a Barcelona.

Inauguració: 10 de gener, a les 19 hores.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
Veure imatge de  Comencen els assajos de Ciutats en Dansa (nova finestra)
Veure imatge de En blanc i negre. Fotografia: Diana Rangel Lampe (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400