Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/01/2019

Joaquim Chancho | En blanc i negre

Veure imatge de En blanc i negre. Fotografia: Diana Rangel Lampe (nova finestra)
La galeria Ana Mas Projects comença l’any amb una exposició dedicada a Joaquim Chancho, centrada en els treballs que l’artista ha fet en blanc i negre des dels inicis de la seva trajectòria artística fins a l’actualitat. La mostra aplega obres de 1972 a 2017, algunes de les quals no s’han vist en quatre dècades.

A l’exposició  hi ha dibuixos sobre paper on destaca la gestualitat i el desplaçament del traç per la superfície, similar al procés de l’escriptura; una successió de pintures que ens apropen al pensament de Chancho en les diferents etapes de la seva obra.  En la selecció de les obres, el cromatisme es redueix a la mínima expressió i preval el compromís tant formal com conceptual amb la geometria.

L’exposició mostra l’evolució de l’obra artística de Chancho. Els anys 70 caracteritzada per la recerca sobre la geometria, la composició i l’espai. Els anys 80 incorpora el paper com a suport. En els últims anys, s’ha centrat de forma progressiva en la superfície de la pintura com a pura abstracció.

La dilatada trajectòria de l’artista s’ha desenvolupat al marge de les escoles i els moviments artístics que s’anaven succeint a l’escena artística espanyola, l’han convertit en un dels artistes abstractes més influents d’Espanya, amb una creació molt personal i de gran unitat.

El treball de Chancho forma part d’importants col•leccions nacionals i internacionals, entre les quals destaquem al Museu Stedelijk a Amsterdam, el MACBA, la Fundació Juan March a Madrid, al Centre Atlàntic d’Art Contemporani a Les Palmes i la Fundació la Caixa a Barcelona.

Inauguració: 10 de gener, a les 19 hores.

Últimes notícies

Veure imatge de  Oberta la inscripció per participar en el sorteig de patges per a la Cavalcada (nova finestra)
Veure imatge de Pandere, instal·lació de Mercedes Mangrané / Foto de Roberto Ruiz (nova finestra)
Veure imatge de  Lliurament del Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  L’EMMCA rep la visita d’una delegació europea de la xarxa ONSTAGE (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400