Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

15/01/2019
Música i escena

El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló

Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas engeguen l’any amb una nova programació de música i escena, una temporada avalada per la qualitat de les propostes, d’estils diversos i pensada per a tota mena de públics. Com ja és habitual, els dos equipaments acullen concerts del festival Barnasants. El Teatre Joventut també serà escenari de tres espectacles inclosos en la segona edició de la Quinzena Metropolitana de Dansa, que tindrà lloc del 15 al 30 de març.

El Teatre Joventut presenta una programació eclèctica amb estils diversos on tothom podrà trobar espectacles del seu gust. D’aquesta oferta, destaquen noms que ja són habituals a l’escenari del Joventut com Albert Pla, Ismael Serrano o Quimi Portet, en el plànol musical. Pel que fa al teatre, El Brujo ja és convidat habitual, en aquesta ocasió amb l’espectacle Autobiografía de un yogui (27 de gener).

La companyia sevillana Atalaya presenta habitualment al Teatre Joventut els seus muntatges: Así que pasen cinco años (9 de febrer) representa alguns dels temes bàsics omnipresents a l’obra teatral de Federico García Lorca com són el temps, l’amor i la mort.

Joel Joan, Oriol Vila, Àgata Roca i Paula Vives es fiquen en la pell de dues parelles que volen divertir-se en una Escape room (9 de març). Abel Folk es posa en la pell d’El llibertí (6 d’abril), l’obra d’Eric-Emmanuel Schmitt dirigida per Joan Lluís Bozzo.

Via Kanana (15 i 16 de març), de Via Katlehong Dance i Gregory Maqoma; Dancing with Frogs (22 de març), de Sol Picó, i Quadres d’una exposició (26 de març), del Centre de Dansa de Catalunya, són tres espectacles de la Quinzena de Dansa Metropolitana que ocuparan l’escenari del Teatre Joventut.

El Joventut aixeca el teló el pròxim dia 19 amb Barris en dansa, un projecte de dansa social protagonitzat per no professionals que lideren Álvaro de la Peña i la companyia Iliacán. Un projecte que té una versió hospitalenca, Ciutats en dansa, que s’està preparant amb la participació de persones i col•lectius de la ciutat. És una oportunitat per despertar la faceta artística de persones no vinculades amb l’àmbit artístic. El resultat final es podrà veure el 25 de maig.

L’Auditori Barradas acull la música en viu, concerts de mitjà i petit format que combinen propostes d’artistes emergents amb noms ja consolidats i propostes originals com l’espectacle Arquitectura primera (27 de gener), on Pascal Comelade fa una revisió personal de les cançons més representatives d’Ivette Nadal amb nous arranjaments, amb un so més radical i elegant, acompanyats al directe per la banda d’Ivette Nadal.

Destaca també l’actuació de Roger Mas (22 de febrer), en el marc de Barnasants, una de les millors veus del panorama musical actual, per presentar Parnàs, un disc amb adaptacions de cançons tradicionals o antigues i poemes que ha musicat d’autors tan diversos com Amadeu Vidal i Bonafont, Toni Gol i Roca, Miquel Martí i Pol, Joan Maragall o Salvador Espriu, entre d’altres.

Com ja és habitual en les últimes temporades, el primer dels espectacles s’adreça al públic familiar, en aquest cas es tracta de Contes de la Mediterrània (26 de gener), teatre, titelles i molts personatges per viure els contes tradicionals de les costes de Catalunya, Egipte, Grècia, Algèria, Itàlia i Turquia.

Programació Teatre Joventut
Programació Auditori Barradas
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400