Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/09/2018

L’Hospitalet participa en el Barcelona Gallery Weekend amb exposicions, instal•lacions i accions artístiques

Del 23 al 30 de setembre
Veure imatge de  L’Hospitalet participa en el Barcelona Gallery Weekend amb exposicions, instal•lacions i accions artístiques (nova finestra)
L’Hospitalet participa un any més al Barcelona Gallery Weekend amb una proposta addicional d’aquest esdeveniment en el qual, durant cinc dies, professionals del sector de les arts visuals, promotors, col•leccionistes i amants de l’art gaudiran d’exposicions i activitats especials a galeries i centres d’art, descobriran nous talents i visitaran espais singulars que serviran d’escenari als artistes.

Amb quatre edicions, Barcelona Gallery Weekend s’ha convertit en una cita obligada en el calendari anual de l’art contemporani organitzat per Art Barcelona i amb la col•laboració del Districte Cultural de L’Hospitalet.

En aquesta edició hi participen 28 galeries de Barcelona i L’Hospitalet, centres d’art i col•lectius d’artistes: les galeries Nogueras Blanchard i Ana Mas Projects, el Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo, el TPK, l’Espai Subsòl del Centre Cultural Bellvitge i els col•lectius d’artistes Entresòl Primera, La Gloria Factoria de Arte, La Nave BcnStudio, Fase, Trama 34, Edifici Freixas, Local Fenomenal i Espai Garatge. Amb una àmplia programació d’activitats com exposicions, instal•lacions, visites guiades a tallers d’artistes i performances, entre altres.

Com a novetat, BGW presenta el programa Artévete, amb la voluntat d’apropar el públic a l’experiència de l’adquisició d’obres d’art mitjançant trobades i visites guiades. Les galeries que participen en el programa posaran a disposició d’aquests nous públics obres d’art d’artistes reconeguts a preus assequibles.


Programa

El 26 de setembre a les 19 hores, s’inauguren les exposicions organitzades pel Centre d’Art Tecla Sala, Fundació Arranz-Bravo i TPK i per les galeries Nogueras Blanchard i Ana Mas Projects.

A l’espai 1 del Centre d’Art Tecla Sala obre l’exposició “Invoice”, de Jaume Pitarch. Una instal•lació de vídeo integrada per tres projeccions en què l’espectador s’endinsa en una adaptació del cant gregorià «O Virgo splendens» del Llibre vermell de Montserrat, interpretada per tres cantants que, substituint el text original, vocalitzen les dades i els imports de les factures emeses en el procés de producció d’aquesta obra.

A  la Fundació Arranz-Bravo s’inaugura la mostra “Jugar com una fruita no és jugar”, de Mònica Planas i Alejandro Palacín. És la primera exposició com a tàndem creatiu dels dos artistes residents a L’Hospitalet. Planes i Palacín parteixen d’una recerca a l’entorn dels espais d’oci i els objectes quotidians per reflexionar sobre les diferències entre utilitzar i jugar.

“Ya no hay nada sólido, todo se desvanece” és la proposta que Agustín Fructuoso i Benxamin Álvarez presenten al TPK. L’exposició remet a un sentiment d’experiència personal on passat i present relacionen els seus valors de significat amb conceptes com nostàlgia i utopia traspassant la responsabilitat del futur a una mena de present continu on la metàfora assumeix un protagonisme com a esperança atemporal.

La Galeria Nogueras Blanchard presenta l’exposició “Angolo stanco”, de Francesco Arena. La mostra recull una sèrie d’obres que aprofundeixen en la investigació que l’artista està fent entorn de la percepció espacial, en aquest cas, associada a estances carceràries o de reclusió de grans personatges de la cultura contemporània com Nietzsche, Thoreau o Holderlin.

Alana Iturralde, Engel Leonardo, Quisqueya Henríquez i Nayda Collazo-Llorens presenten “Un hecho de diferencias” a la Galería Ana Mas Projects. La cultura dels arxipèlags no és terrestre, com quasi totes les cultures; és fluvial i marina. És una cultura de direccions, no de rutes; d’aproximacions, no de resultats exactes. El món de línies rectes i angles (el cantó, el plànol inclinat, l’encreuament) no domina; domina el món fluid de les corbes.

El dijous 27 de setembre, a les 18 hores, a l’Espai Subsòl del Centre Cultural Bellvitge s’inaugura l’exposició “Matèria primera. Museu d’art brut”. Des de punts de partida molt diferents, els artistes conflueixen en un llenguatge visual comú, el rostre humà. Boques, nassos i ulls són la matèria primera que passa per la maquinària creativa dels artistes per convertir-se finalment en retrats.

El 28 de setembre, de 16.30 a 24 h, se celebra CREA. El recinte del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala acull la segona edició de la festa del Districte Cultural, nascuda amb l’objectiu d’aglutinar i mostrar el teixit creatiu que conviu i treballa al DC. Una festa plena de poesia, teatre, dansa, música, taules rodones, masterclass i micropresentacions dels projectes artístics.

El cap de setmana, 29 i 30 de setembre, hi haurà jornada de tallers oberts a Entresòl Primera, La Gloria Factoría de Arte i La Nave BCnStudio, ubicats a l’Edifici Freixas; brunch a les galeries Nogueras Blanchard i Ana Mas Projects, i visites guiades (amb inscripció prèvia).

Una de les activitats paral•leles del Barcelona Gallery Weekend és Composicions, un programa que uneix intervencions artístiques produïdes especialment per al festival i ubicades en punts singulars. Un programa que convida a explorar els espais amb una mirada renovada a través dels projectes dels artistes sota la premissa de posar de manifest tant els trets arquitectònics, espacials i urbans com els aspectes conceptuals i històrics que caracteritzen les localitzacions escollides.

A L’Hospitalet, l’artista Teresa Solar Abboud presenta a l’antiga Industrial Akroll (carrer de Coromines) la instal•lació escultòrica “Línia de flotació”, que evoca un paisatge marí intervingut per l’home, i en el qual l’horitzó és reinterpretat com a frontera. Horaris de visita: el dijous 27, el divendres 28 i el dissabte 29, d’11 a 20 hores; el diumenge 30, d’11 a 15 hores.

Últimes notícies

Veure imatge de  “Ethos. L’empremta de la ciutat”, l'exposició dels alumnes de l’Escola Serra i Abella i el Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués com a punt de reunió d’artistes (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400