Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/04/2019

La ciutadania es bolca en les Festes de Primavera 2019

Veure imatge de  La ciutadania es bolca en les Festes de Primavera 2019 (nova finestra)
Les Festes de Primavera han tornat a ser un èxit. La ciutadania s’ha bolcat i ha gaudit de les propostes que s’han desenvolupat en diversos espais de la ciutat, estenent les Festes als Districtes amb la voluntat de sumar més barris a la programació. La primera edició del Parc de la Ciència, al parc de les Planes; i el Jardí dels Titelles, a Santa Eulàlia, han estat alguns dels grans èxits de les Festes.

També han rebut molt bona acollida les propostes musicals de La Farga, el parc de la Remunta i els jardins de Can Sumarro. Com ja és habitual, les rambles de Just Oliveras i de la Marina, amb les diverses fires, han estat un dels focus amb més presència de públic. 

Les activitats adreçades al públic familiar han tingut enguany un especial protagonisme, amb diferents propostes que han vestit de festa els districtes. El parc de les Planes, convertit en el Parc de la Ciència, va viure una jornada dedicada a l’experimentació científica amb tallers per explicar com funcionen els coets o com entren en erupció els volcans, entre d’altres. Nombrós públic va passejar al llarg del matí pel parc per on es calcula que van passar 900 persones. Més de 2.300 persones van assistir als diversos espectacles del Jardí dels Titelles, a les places de Maria Artigal i de Pius XII de Santa Eulàlia.

La tercera edició del festival Meeec! també ha comptat amb una àmplia participació ciutadana, amb especial rellevància la concentració de bandes al parc de la Marquesa, amb uns 500 assistents. D’altra banda, el Festival d’Arts de Carrer, a la plaça del Repartidor, va aplegar més de 1.000 persones.

La música ha estat, com sempre, un dels atractius de les Festes de Primavera. 8.000 persones van assistir als concerts de La Farga, 4.500 a l’emotiu concert de Rozalén i 3.500 al de Beret, els dos amb un públic totalment entregat. Els multitudinaris concerts del parc de la Remunta han aplegat 10.000 assistents, 5.000 al concert de Flux, Suu i Oques Grasses, i 4.000 al de Drop Collective, Muyayo Rif i Buhos. El concert de Xiula, la proposta per a públic infantil, va concentrar 1.000 persones. Els tres dies de jazz i blues de la Primavera in Black va omplir els jardins de Can Sumarro, amb més de 4.500 persones.

També cal destacar la presència a les Festes dels grups i bandes de l’EMMCA que han omplert de música els diferents espais on han actuat.

El teatre de petit format que proposa les Càpsules L’Hospitalet ha aplegat 191 persones, amb especial atenció a la peça preparada per Cesc Gelabert i interpretada per artistes de diferents companyies de L’Hospitalet.

El preludi de les Festes de Primavera el va marcar la Diada de Sant Jordi, amb els estands de llibres i roses i amb la presència dels autors i autores locals, que van signar llibres a l’estand de Biblioteques de L’Hospitalet. Els llibres van estar presents també a la Trobada d’autors i la presentació de la guia Ciutat plural, llibres singulars amb una taula rodona protagonitzada per les veus joves de l'escriptura local.

Últimes notícies

Veure imatge de  Les últimes creacions de videoart arriben a L’Hospitalet de la mà del Festival Loop (nova finestra)
Veure imatge de  L’EMMCA recull a Maastrich el Premi EPSA (nova finestra)
Veure imatge de  Els perfils de Twitter dels protagonistes de “Parèntesi?”, presents a la IV Jornada de Patrimoni Cultural (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400