Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

17/05/2017

El Festival LOOP s’instal•la al Districte Cultural de L’H

Veure imatge de  El Festival LOOP s’instal•la al Districte Cultural de L’H (nova finestra)
Del 18 al 27 de maig el Districte Cultural participa per segona vegada al Festival LOOP, un dels més important en l’àmbit europeu en el camp del videoart. A la programació original del festival hi participen cinc espais de L’Hospitalet: el Centre d’Art Tecla Sala, el Taller Pubilla Kasas (TPK), la Fundació Arranz-Bravo, Torre Barrina i Can Trinxet.

Durant deu dies aquests centres d’art presentaran videocreacions relacionades amb les exposicions que hi tenen en curs o, fins i tot, en algun cas com Torre Barrina, creacions específiques per al Festival.

El Festival LOOP té enguany una presència especialment intensa a la nostra ciutat, ja que coprodueix dos projectes juntament amb el Districte Cultural de L’Hospitalet. D’una banda, l’exposició Silver Songs. La música d’Andy Warhol, inaugurada el passat 12 de maig i comissariada per Javier Panera, que té una relació directa amb el videoart, ja que mostra algunes de les videocreacions que Andy Warhol va realitzar durant la dècada dels anys seixanta a The Factory.

El segon projecte, coproduït per LOOP i el Districte Cultural, és el documental social realitzat pels artistes Matteo Guidi i Claudio Zulian a Torre Barrina, amb la participació dels membres del grup CulturLab i de joves de la Fundació Ítaca. El documental serà presentat en una única sessió el proper divendres 19 de maig a les 18 h a l’espai polivalent de Torre Barrina.


Torre Barrina
Taller: Orígen, cuerpo, ciudad


El film és fruit del treball dels assistents al taller dirigit pels artistes Claudio Zulian i Matteo Guidi, amb cinc membres del grup CulturLab de Torre Barrina. Es tracta d’una meditació personal sobre alguns aspectes de l’obra de Nam June Paik. És també una exploració de la ciutat de L’Hospitalet a través de l’actuació d’un grup de joves de l’Associació Ítaca i de diferents imatges suggerides per l’entorn urbà, tant als actors com als participants al taller.

Per la seva banda, TPK, Tecla Sala i la Fundació Arranz-Bravo s’afegeixen al festival presentant videocreacions vinculades als artistes que tenen en programació.

TPK Art i pensament contemporani 

El TPK proposa un programa de projectes que ens permeten visionar treballs de diversos artistes internacionals, confeccionat conjuntament amb el col•lectiu francès DROPP i amb l’OSTRALE de Dresden. Els treballs presentats van des del vídeo en pantalla fins a la vídeo instal•lació.

Comissariat: Agustín Fructuoso – TPK
Projecte Zenón,  2017. Vídeo. Instal•lació i fotografies
Sense títol,  2017. Vídeo. Instal•lació
Sans titre, 2017. Vídeo.  Instal•lació

Comissariat : Andrea Hilger, directora de l’OSTRALE (Dresden)
The curator, 2011. Vídeo, 4’ 25’’
Lure, arqueologia del món habitual,  2017
Snak Machine, 2016. Video 4’ 23’’

Centre d’Art Tecla Sala

Jaume Pitarch, La pràctica impossibilitat del dejuni
Comissariat: David Armengol

L'exposició suposa una revisió de la trajectòria de Jaume Pitarch (Barcelona, 1963), que escenifica la potència física i emocional del seu treball apostant per un diàleg intuïtiu i orgànic on les obres conviuen més enllà de la seva cronologia. Un constant joc de tensions entre contraris defineix l’obra de l’artista: el dejuni entès com la creença que ens encoratja i la tenacitat d’intentar-ho sense descans. En definitiva, el seu treball posa en crisi la nostra condició d’individus mitjançant nocions com la improductivitat, l’error, l’inconformisme, l’excés, la pèrdua o l’autocrítica.

Acelerador de partículas, 2014. Vídeo HD. Monocanal, so. 5’ 35”. Screening en el marc de l’exposició.
Jabón de Alepo, 2014-2016. Vídeo HD. Monocanal, so.  5 hores. Screening en el marc de l’exposició.
Invading forces under fire of Bombcorn, 2002. Vídeo. Monocanal, so. 6’ 30”. Screening en el marc de l’exposició.
Dust to Dust, s/d. Vídeo. Monocanal, so. 30’. Screening en el marc de l’exposició.


Margarita Andreu, Recorreguts
Comissariat: Teresa Camps i Lilianna Marín

Margarita Andreu (Cercs, 1953-Barcelona, 2013) va ser una artista multidisciplinària que va dur a terme, al llarg de la seva carrera, una recerca permanent sobre les percepcions i el lloc de cadascú davant el binomi espai-temps. En el seu treball són molt presents elements intangibles com la llum, el so o el color, que, amb els materials, la simbologia dels temes i l’espai urbà, es transformen contínuament, en un clar reflex dels canvis constants en la societat contemporània. Per mitjà de la fotografia, la instal•lació, els gravats, els vídeos, els dibuixos i les pintures, Margarita Andreu va ser capaç de mostrar-nos tots aquests elements dinàmics, incidint en aquells punts menys evidents i desapercebuts que, des del seu silenci, també contribueixen a la configuració del nostre paisatge quotidià.

Sense títol (Túnels de la Granvia), 2006-2007. Vídeo. Monocanal, so. 5’ 07”. Screening en el marc de l’exposició.
Espais utilitzats, 1999. Vídeo. Monocanal. 3’ 30’’. Screening en el marc de l’exposició.
Ritmes, 1997. Vídeo. Monocanal.  0’25”. Screening en el marc de l’exposició.
Pati, 1998. Vídeo. Monocanal, so. 2’ 27’’. Screening en el marc de l’exposició.


Fundació Arranz-Bravo

Bernat Daviu, Garrofistes
Comissariat: Albert Mercadé

Garrofistes és una exposició de retrats del moviment garrofista, a càrrec de Bernat Daviu. El garrofisme és un moviment d’avantguarda contemporani que té com a emblema la garrofa. En el marc d’aquesta exposició i durant els dies del festival LOOP, Marc Roca (un dels membres fundadors del moviment) juntament amb Artur Tort, Marc Cuscó i Gabriel Ventura mostraran una obra fílmica on un personatge anomenat Teula rep una inesperada visita a les termes. El dia despunta, són temps incerts per als negocis.

El nèctar de la inflació, 2017. Vídeo HD. Autors: Marc Roca, Artur Tort, Marc Cuscó i Gabriel Ventura.

Últimes notícies

Veure imatge de Sense Títol, de Xavier Ristol Orriols (nova finestra)
Veure imatge de  Convocada una nova edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400