Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

14/05/2020

El Museu de L’H celebra el Dia Internacional dels Museus amb activitats virtuals

Veure imatge de El Museu de L’H celebra el Dia Internacional dels Museus amb activitats virtuals (nova finestra)

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, una jornada que pretén sensibilitzar el públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. A causa de la Covid-19, els museus estan tancats i una de les propostes ludicoculturals que acompanyen la commemoració, la Nit dels Museus, s’ajorna fins al 14 de novembre.

Enguany la jornada no comptarà amb la presència de visitants, però el Museu de L’Hospitalet ha convocat un seguit d’activitats que tindran com a lloc de trobada les xarxes socials.

La joia del Museu serà un vestit femení de finals del segle XIX, més concretament un vestit de núvia confeccionat en seda, setí i cotó que el Museu exposa a la Casa Espanya. És un vestit de color negre, cos ajustat, escot rectangular i cintura alta conforme a la moda de l’època modernista.

Sant Roc curant els malalts de la pesta, el retaule de Jaume Huguet que s’exposa a l’Harmonia, es veurà d’una manera molt especial. Una visita virtual permetrà conèixer els detalls d’una de les taules del segle XVI ubicades originàriament a l’església de Santa Eulàlia de Mèrida.

El Museu propicia el diàleg de diferents disciplines artístiques amb el patrimoni que la institució conserva. Així, la dansa contemporània dialogarà amb els retaules del Renaixement gràcies a la ballarina Laura Mestres. La poesia i la memòria històrica aniran de la mà de la poetessa Joana Romero i d’Acròbates Cultura. La història contemporània dialogarà amb els titelles de Tian de Can Ninot, i el còmic de l’hospitalenc Jordi Macabich ho farà amb el circ a través de l’actuació d’Ambi2. 

Aquestes activitats es podran seguir a través de les xarxes socials del Museu a Facebook, Twitter i Instagram.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus des de 1977, enguany sota el lema “Museus per la igualtat. Diversitat i inclusió”.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400