Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

12/09/2018

El paper de la dona en la vida social, cultural i associativa de L’H i la situació de les persones represaliades pel franquisme, temes d’estudi de les beques 2018

El termini de presentació de sol•licituds finalitza el 10 d’octubre
Veure imatge de  El paper de la dona en la vida social, cultural i associativa de L’H i la situació de les persones represaliades pel franquisme, temes d’estudi de les beques 2018 (nova finestra)
L'Ajuntament ha convocat una nova edició de les Beques L'Hospitalet destinades a projectes de recerca científica en el camp de les ciències socials, relacionats amb l'estudi de la història i l'evolució de la ciutat i adreçades a persones amb llicenciatura o grau universitari.

Per a la convocatòria 2018, es proposa fer un estudi per posar en valor el paper de les dones en la vida social, cultural, política i associativa. Amb aquest treball es farà un recull de dones hospitalenques rellevants. La segona beca proposa identificar les persones represaliades per la Guerra Civil i el franquisme, identificar-les i estudiar la seva trajectòria vital. El treball recollirà on van viure i com la repressió va influir en les seves vides.

Coordinades pel Museu i l'Arxiu Municipal de L'Hospitalet i amb la col•laboració del Centre d'Estudis, les beques tenen una dotació econòmica de 3.000 euros cadascuna.

Les sol•licituds s'han de presentar preferentment a la seu electrònica de l'Ajuntament, a l'edifici de Can Riera (Riera de l'Escorxador, 17) o per correu electrònic (cultura.museu@l-h.cat). És necessari incorporar una breu descripció del projecte de recerca amb el tema i els objectius que s'han d'assolir, les fonts bàsiques que es consultaran, la metodologia i un pla de treball.

Un jurat avaluarà les diferents candidatures i nomenarà els tutors que assessoraran les persones beneficiàries de les beques. El termini per lliurar els treballs de recerca és de sis mesos a partir del dia de la signatura de l'acceptació de les beques per les persones beneficiàries.

Últimes notícies

Veure imatge de  “Ethos. L’empremta de la ciutat”, l'exposició dels alumnes de l’Escola Serra i Abella i el Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués com a punt de reunió d’artistes (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400