Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La Setmana de Cant Coral a L’Hospitalet arriba a la 40a edició (nova finestra)
09/05/2024 12:00:00
Música

La Setmana de Cant Coral a L’Hospitalet arriba a la 40a edició

Els dies 11, 12, 18 i 19 de maig, a l’Auditori Barradas

L’Auditori Barradas acollirà la 40a edició de la Setmana de Cant Coral durant dos caps de setmana consecutius, els dies 11, 12, 18 i 19 de maig, en una edició que comptarà amb quatre concerts d’estils diversos. Aquest cicle l’organitzen les corals de la ciutat: Heura, Xalesta i Elisard Sala, per fomentar i promocionar aquesta disciplina musical.

La Polifònica de Puig-reig, dirigida per Emmanuel Niubò, obrirà el cicle dissabte, 11 de maig. L’agrupació, fundada el 1968, desenvolupa una intensa activitat a Catalunya i arreu del món. El seu repertori inclou oratoris barrocs, musicals, òpera i sardanes. L'any 1993 li van atorgar la Creu de Sant Jordi.

L’endemà, diumenge, el Cor Cantabile, un cor femení creat el 1999 al Cercle de Gràcia, mostrarà el reu repertori, que inclou música pop i bandes sonores i musicals. El cor va participar a Oh Happy Day de TV3 i ha col·laborat amb artistes com Txarango, Joan Dausà, 9son o Lal'Ba.
Per continuar, el cap de setmana següent actuarà la Capella de Música de Santa Maria del Pi, l’activitat de la qual es remunta fins a l’any 1549. La Guerra Civil va estroncar una tradició ininterrompuda des dels seus inicis, i posteriorment la Capella es va reinstaurar el 1992. El dissabte 18 de maig, Francesc Garrigosa dirigirà aquesta formació que ha esdevingut un referent musical.

El diumenge 19 de maig, Les Fourchettes seran les encarregades de concloure aquest cicle de concerts. El quartet, inspirat en l'estil close harmony i els grups vocals femenins dels anys 40, 50 i 60, desplegarà un repertori que reivindica el barbershop, un gènere tradicionalment masculí amb què reinterpreten estàndards de jazz i temes de pop-rock modern.

La Setmana de Cant Coral a L’Hospitalet té lloc de manera continuada des de l’any 1985. El seu objectiu és impulsar el cant coral, amb la participació en el certamen de formacions capdavanteres de l’àmbit català i també foranes.

Tots els concerts tindran lloc a les 19 hores i l’entrada tindrà un cost de 7 euros.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400