Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

08/05/2020

El Museu de L’Hospitalet prepara la “Memòria d’una pandèmia”

Recollida de documentació i objectes per interpretar els efectes de la Covid-19
Veure imatge de El Museu de L’Hospitalet prepara la “Memòria d’una pandèmia” (nova finestra)

El Museu de L’Hospitalet proposa una campanya de participació ciutadana de recollida de documentació i objectes per donar compte de la repercussió i els efectes de la Covid-19 en la societat, amb l’objectiu de preservar els testimonis de la memòria oral, escrita i audiovisual i de conservar el material que ajudi a interpretar l’impacte de la pandèmia.

Es tracta d’elaborar les #memòriespandèmia i recollir els #patrimonisconfinats per documentar la crisi sanitària, però també social, econòmica i cultural, per a les generacions futures, amb el material donat i que esdevindrà patrimoni cultural.

El fons es nodrirà de material molt divers, com ara EPIS (guants, màscares, bates i altre material sanitari); cartells que anuncien el tancament de locals i comerços a causa de la Covid-19; dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia; objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústries; obres d’art a l’espai públic, i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. També formaran part del fons fotografies, vídeos, missatges de veu, etc.

El Museu es coordinarà amb l’Arxiu Municipal de L’Hospitalet, que ja ha engegat una campanya similar. De la documentació se n’encarregarà l’Arxiu, mentre que els objectes seran patrimoni del Museu.

“Memòria d’una pandèmia” s’ha treballat conjuntament amb diferents museus de les xarxes de Museus d’Història i de Museus d’Etnologia de Catalunya i el Museu d’Història de Catalunya, que permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat i desenvolupar un projecte compartit de divulgació.

La campanya va adreçada a la societat en general i, en funció de l’àmbit d’actuació i la temàtica de cada museu, als sectors socials, culturals i productius que siguin de més interès per a la institució i el seu territori d’actuació.

Les persones que hi vulguin participar han d’enviar un correu a l’adreça cultura.museu@l-h.cat incloent-hi dades bàsiques per poder documentar el material: nom i cognom, fotografia de l’objecte o document que vol cedir i una breu descripció del context o informació rellevant.

El Museu de L’Hospitalet organitzarà la recollida del material quan torni a obrir les portes.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400