Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Retrat de l'autorVeure imatge de etrat en blanc i negre: De la fotografia © Santi Puig, Barcelona, 2024. (nova finestra)
12/03/2024 10:00:00
Cultura

Juan de Andrés exposa “Límit obert” al Centre d’Art Tecla Sala

L’exposició mostra treballs compresos en la darrera dècada

El Centre d’Art Tecla Sala presenta l’exposició “Límit obert” de l’artista uruguaià Juan de Andrés. Aquesta exposició aplega una àmplia selecció de pintures, assemblatges i escultures i presta especial atenció als treballs fets durant els darrers deu anys. La inauguració tindrà lloc dijous, 14 de març, a les 19 hores, i comptarà amb la presència del mateix artista i del comissari de l’exposició, Juan Bufill.

Juan de Andrés (Arévalo, 1941) ha desenvolupat gran part de la seva obra a Barcelona, on va residir des del 1980 fins al 2011, abans de retornar a l'Uruguai, el seu país d'origen.

De Andrés ha sabut compondre tota la seva obra a partir d’uns plantejaments en què la pintura sembla estar sempre a punt de convertir-se en una altra cosa. La seva pintura expandida estableix i trenca límits, ofereix desenvolupaments, desplegaments i valors que se solen identificar com a propis de l’arquitectura, la música i l’escultura.

Sense necessitat de figures, només mitjançant les relacions entre formes geomètriques, tons, colors i materials, reflecteix valors vitals que expressen també valors espirituals: serenitat, llibertat, calidesa, saviesa, obertura mental i sensorial.

L’exposició es podrà veure fins al 30 de juny i ofereix dues activitats associades per acostar l’obra de l’artista uruguaià al públic general. La primera, “Pàgina, habitació, cub, horitzó”, adreçada al públic familiar, es durà a terme dissabte, 16 de març, a les 11 hores. Més tard, a les 12.30 hores, es farà una visita comentada amb l’artista i el comissari. Ambdues activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400