Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
17/11/2020

Núria Marín i Àngels Ponsa aborden el difícil moment que viu el sector cultural

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, s’ha reunit amb la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, en el decurs de la primera visita oficial que la consellera va fer a la ciutat el passat 13 de novembre. L'alcaldessa va presentar-li diferents projectes culturals de gran interès, com ara el Districte Cultural L’H, i li va transmetre la seva preocupació per un sector que és dels més afectats per les conseqüències econòmiques de la Covid-19.

Marín va dir que “el sector de la cultura i de la música en viu necessiten el suport de les administracions. Com a Ajuntament mantenim i incrementem la inversió en cultura i adaptem les programacions als nous formats”. Una mostra és que el darrer Ple municipal va aprovar una subvenció a les associacions culturals de 181.600 euros.

El Districte Cultural L’H va ser un dels temes centrals de la trobada. És ja un dels tres eixos principals de l’economia de la ciutat, junt amb el Districte Econòmic i la plaça d’Europa i el clúster biomèdic de Bellvitge. “Es tracta d’un projecte molt ambiciós que vol convertir L’Hospitalet en el districte cultural de l’àrea metropolitana, aprofitant la seva situació privilegiada i la disponibilitat d’espais singulars”, va explicar l’alcaldessa. El Districte Cultural L’H ha tingut un creixement exponencial en els darrers sis anys i ha passat de 209 agents el 2014 a més de 550 agents dels sectors culturals i creatius el 2020.

En la reunió també han tractat la necessitat de col·laboració entre ambdues administracions per fer que la ciutadania de L’Hospitalet tingui les mateixes habilitats lingüístiques que la resta de població.

Un cop finalitzada la trobada, Marín i Ponsa es van traslladar al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala on van visitar el Centre d’Art i les exposicions “Carles Saura, fotògraf. Una vida rere la càmera” i “Jordi Lafon. La constant indissoluble” i a Industrial Akroll —espai creatiu per a artistes i marques, ubicat en una antiga fàbrica en desús en ple Districte Cultural de L’Hospitalet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400