Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet promou les vocacions científiques i tecnològiques en femení (nova finestra)
27/06/2022 11:30:00
Innovació

L’Hospitalet promou les vocacions científiques i tecnològiques en femení

La tercera edició del programa Inspira STEAM finalitza amb la quota de participació més alta de Catalunya

Torre Barrina conclou una nova edició del projecte Inspira STEAM, una de les iniciatives que promou en el seu Servei Educatiu, en col·laboració amb la Universitat de Deusto. Inspira STEAM té per objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO, especialment entre les noies. Enguany, més de 300 alumnes de L’Hospitalet han participat de les sessions de mentoria conduïdes de forma voluntària per dones de l’ecosistema STEAM de la nostra ciutat. Com a novetat, en aquesta edició s’hi ha afegit també la figura del mentor.

Durant la sessió de tancament d’avui, es farà una posada en comú entre representats dels centres educatius i mentores. A continuació, tindrà lloc la presentació de la nova convocatòria per al curs 2022-23, on es convidaran diferents empreses i entitats de l’AMB. L’acte comptarà amb la presència i les paraules de benvinguda de David Quirós, regidor de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura.

A l’edició 2021-2022 han participat set centres educatius, de manera que L’Hospitalet és la ciutat amb més adhesió de Catalunya. Han pres part l’Escola Pau Sans, l’Escola Santa Marta, l’Escola Pineda, l’Escola Ernest Lluch, l’Escola Sant Josep - El Pi, l’Escola Bernat Desclot i l’Institut Mercè Rodoreda.

Inspira STEAM s’imparteix a través de sis sessions d’una hora cadascuna, en horari lectiu i amb un espai entre sessions de dues a tres setmanes. Es realitzen sessions grupals dinamitzades per una dona amb perfil cientificotecnològic de la ciutat. Enguany, dinou mentores i un mentor amb vinculació amb L’Hospitalet han compartit la seva experiència dins el món empresarial i universitari. El programa s’inicia entre gener i febrer i finalitza entre març i maig.

Els continguts de les sessions giren al voltant de la definició de les STEAM i la seva importància per al desenvolupament econòmic i social; conèixer les professions lligades a les STEAM; identificar i reconèixer els estereotips en ciència i tecnologia, especialment de gènere, i conèixer els referents de dones científiques i tecnòlogues en la història, incloent també referents actuals i propers.

El programa pretén trencar els estereotips de gènere de l’alumnat, augmentar la seva autoconfiança i donar a conèixer les professions lligades a les STEAM, a través de la visibilització del paper de les dones en aquests camps. Aquests objectius, a curt termini, permeten que les nenes es plantegin itineraris formatius i professionals cientificotecnològics i són la base per impulsar, a llarg termini, la igualtat en les quotes de gènere entre les vocacions científiques i tecnològiques, tant desiguals avui dia.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400