Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

24/02/2017

Can Trinxet acollirà l’exposició La música d’Andy Warhol

Veure imatge de  Can Trinxet acollirà l’exposició La música d’Andy Warhol (nova finestra)
La relació d’Andy Warhol amb la música és el tema central de l’exposició que Can Trinxet acollirà a partir de l’11 de maig, produïda per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Loop Barcelona. La inauguració de la mostra coincidirà amb la reunió internacional de Districtes Culturals que tindrà lloc els dies 12 i 13 de maig.

La música d’Andy Warhol tindrà més de 200 treballs fets en diferents suports –fotografies, litografies, pòsters, revistes, llibres, pel•lícules, videoclips musicals- a més d’algunes de les portades dels discs que el fan fer famós. Més de seixanta portades que Warhol va fer entre 1949 i 1987 i que permeten fer un recorregut per la història de la música popular de la segona meitat del segle XX. Les més conegudes, les va fer per a Velvet Underground i Rolling Stones.

L’antiga fàbrica industrial de Can Trinxet es transformarà en un centre de creació artística com el creat per Andy Warhol amb The Factory. Per això, a més de l’exposició hi haurà un programa d’activitats amb músics, creadors, fotògrafs, alguns vinculats amb escoles d’art com la Serra i Abella o l’Eina de Barcelona, per recrear intervencions mítiques de Warhol.

L’exposició també analitza el procés de producció musical i artístic de Warhol a The Factory, el mític taller on materialitzava les seves pel•lícules i la seva obra plàstica i es van idear ambiciosos espectacles musicals  multimèdia com Andy Warhol, Up-Tight o Exploding Plastic Inevitable  i per on no era estrany trobar-se a músics de la categoria de Bob Dylan, David Bowie, Mick Jagger, Brian Jones The Velvet Underground, The Fugs o –ja en els setanta i vuitanta– Debbie Harry, The Ramones i The Cars, entre d’altres.

Javier Panera, director del Màster en Estudis Avançats en Història de l'Art de la Universitat de Salamanca, és el comissari de l’exposició.

La música d’Andy Warhol integra la selecció principal del Festival Lopp 2017, dedicat a la revisió dels pioners del videoart.

Últimes notícies

Veure imatge de 	“Earth Skin” de Pati Baztán es presenta a l’Harmonia (nova finestra)
Veure imatge de  National Geographic presenta a L’Hospitalet l’exposició “Un día cualquiera” del fotoperiodista Manu Brabo, Premi Pulitzer 2013 (nova finestra)
Veure imatge de  La màgia del Cirque du Soleil arriba a L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400