Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

14/12/2017

"No tocar, acabat de pintar" és el títol de la intervenció de Pati Baztán en el Projecte 12+1

Veure imatge de Fotos: Clara Antón (nova finestra)
Amb aquesta intervenció Pati Baztán vol fer reaccionar davant un traç negre gegantí. Comenta que estem saturats de publicitat i grafitti, generalment amb molt de color, per això, ha decidit sorprendre amb una intervenció en blanc i negre que obliga al públic a parar i reflexionar sobre el sentit de l'obra. "Buidar per tornar a omplir, desfer-se de la raó adquirida per omplir d'emoció, deixar lloc a la intuïció. L'instint com a motor generador".

Baztan afirma que "es tracta de fer un traç fora de l'escala humana, és a dir, un traç (o més d'un) amb una brotxa o un corró gegants, alguna cosa que no sembli una obra d'art, tampoc gaire treballat, millor que tingui un aspecte inacabat, un traç gegant, impossible, fet per un pintor de parets que abans d'acabar es va acabar i ho va deixar així".

L'artista confessa: "M'interessa l'astorament que pot generar l'art i no busco la bellesa socialment acceptada que anul·la la intuïció, busco l'emoció que col·loca l'ésser humà en el seu estat més animal, més primigeni, aquest estat en què no existeix el saber sinó tan sols allò que se sent".

Pati Baztán és llicenciada en arquitectura, també ha estudiat paisatgisme, fotografia, dibuix i pintura. Enfoca el seu treball en la recerca de l'emoció, fora de l'estètica o del realisme. L'abstracció monocromàtica és el llenguatge que li permet crear obres potents i atípiques.

Amb aquesta intervenció finalitza la segona edició del Projecte 12+1: 12 artistes, 12 mesos i una paret de 50 metres quadrats al carrer de Rosalía de Castro, a la sortida del Metro de la L-1 a la Torrassa.

El 20 de desembre finalitza la convocatòria per a la tercera edició. Els artistes que vulguin participar-hi han d’omplir una fitxa que, juntament amb les bases, trobaran al web del Centre Cultural la Bòbila i enviar-la per correu electrònic a l’adreça ccultural.labobila@l-h.cat. A més, hauran de presenter un dossier digital amb una mostra de la seva feina.

Artistes del 12+1-2017
Roc Blackblock, MurOne, Hosh, Miedo 12, BYG, Irene López León, Pati Baztán, Laura Llanelli, Elbi Elem, Fernando León, Edjinn, Miquel Wert.

El projecte 12+1 està vinculat al Districte Cultural de L’Hospitalet, amb la col•laboració de l’Associació Contorno Urbano i el patrocini del Grup Mémora i Montana Colors.

Últimes notícies

Veure imatge de  Troba la clau del Nadal (nova finestra)
Veure imatge de  Escollits els patges que participaran en la Cavalcada 2019 (nova finestra)
Veure imatge de Toni Molins (nova finestra)
Veure imatge de  Ciutats en dansa, un projecte comunitari de dansa contemporània (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400