Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

21/01/2019

El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón

Veure imatge de  El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón (nova finestra)
El Museu de L’Hospitalet incorpora al fons artístic de la ciutat cinc fotografies d’Esteve Lucerón, que són part dels negatius que el fotògraf va cedir a l’Arxiu Municipal. Aquest material va formar part de l’exposició “Ciutat i lluita”, instal•lada a l’Harmonia el darrer trimestre de 2018.

Les fotografies cedides són les que l’autor va fer a L’Hospitalet, especialment al barri de la Florida, on vivia entre els anys 1978 i 1980, una col•lecció d’imatges en blanc i negre testimoni d’una època i de la situació dels homes i dones que vivien en uns barris infradotats.

Com manifestava Maria Teresa Moreno, comissària de l’exposició, les fotografies parlen “de la força col•lectiva i veïnal d’aquells anys, on els mateixos veïns ocupaven els espais per fer-los públics, mentre demanaven equipaments i solidaritat davant la crisi econòmica que feia estralls als anys 80”.

Esteve Lucerón va néixer l’any 1950 a la Pobla de Segur. De família obrera, Lucerón va treballar en el sector metal•lúrgic fins que als anys 70 va tancar la fàbrica on treballava. Amb els diners de la indemnització, Lucerón es va comprar una càmera Mamiya i una Canon F1 i va decidir dedicar-se professionalment a la fotografia. Dues càmeres que també van formar part de l’exposició dedicada al fotògraf.

Lucerón va formar part del Centre Internacional de Fotografia de Barcelona (CIFB), on va conèixer els fotògrafs documentalistes de qui va aprendre una tècnica depurada i sense artificis que el va fer famós en retratar durant una dècada (de 1980 a 1990) el barri barceloní de la Perona. Aquestes imatges formen part actualment de la col•lecció del Reina Sofía de Madrid.

Esteve Lucerón ha signat les reproduccions que ara formen part del fons artístic en un acte celebrat a l’Harmonia al qual ha assistit el regidor de Cultura, David Quirós.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400