Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

02/01/2019

La Cavalcada de Reis 2019, una oda a les manualitats

Veure imatge de  La Cavalcada de Reis 2019, una oda a les manualitats (nova finestra)
L’Hospitalet es prepara per donar la benvinguda als Reis Mags de l’Orient. Ses Majestats ja han donat el vistiplau a les carrosses que s’estan construint i amb les quals desfilaran dissabte vinent, 5 de gener, per L’Hospitalet. La Cavalcada 2019 sortirà a les 17 hores de la plaça de Francesc Macià i Llussà, a Santa Eulàlia. Enguany Ses Majestats volen que la desfilada sigui una oda a les manualitats, a les coses que es poden fer amb les mans en un món dominat per la tecnologia.

El seguici sortirà a les 17.30 hores de la plaça de l’Escorça i recorrerà els carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major, per arribar a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, on l’alcaldessa, Núria Marín, rebrà els Reis i els lliurarà la clau que obre les portes de totes les llars de la ciutat.

Les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar estan relacionades amb les manualitats i conviden els infants a dibuixar, construir i pintar. Els ajudants de Ses Majestats pintaran arbres gegants, construiran ciutats increïbles i ens ensenyaran un mar ple de colors.

Com és tradició, la carrossa de l’Estel obrirà la comitiva, acompanyada d’una orquestra integrada per alumnes de l’Escola de Música-Centre de les Arts.

Durant el recorregut, oficines de correus ambulants recolliran les cartes dels infants que han esperat fins a l’últim moment per fer les seves peticions als Reis. Aquests carters reials aniran acompanyats per la comparsa dels xumets. Plàudite Teatre i Somnis participen a la Cavalcada amb espectacles relacionats amb tot allò que passa a dalt de les carrosses.

Tanquen la desfilada les Carrosses dolces, des d’on els patges reials faran caure una pluja de caramels, fins a 5.000 quilos. La Carbonera, a càrrec de Tro, s’encarregarà de portar el carbó als nens i a les nenes que no han fet bondat aquest any.

Es reforcen les mesures de seguretat

La Cavalcada de Reis comptarà amb un dispositiu especial d’efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, que vetllaran per la seguretat al llarg del recorregut i a les vies d’accés. L’Ajuntament reforça les mesures de seguretat i control de prevenció de riscos en una de les activitats més multitudinàries que tenen lloc a la ciutat, amb una actuació coordinada de les policies local i autonòmica, a més de la participació de Protecció Civil i de voluntaris.

Al llarg del recorregut de la Cavalcada, hi haurà presència d’unitats especialitzades i policia de paisà i s’establirà un perímetre de seguretat  exterior, amb l’objectiu que les famílies puguin gaudir de l’activitat amb total tranquil•litat, tot incrementant la percepció de seguretat.

A més del dispositiu policial, la Cavalcada de Reis comptarà amb la presència d’efectius dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil, d’ambulàncies i d’un equip encarregat del manteniment, de la senyalització i de la neteja, a més del personal de l’organització i voluntaris.

L’Ajuntament demana la col•laboració ciutadana per accedir a la Cavalcada a peu o en transport públic, atès que hi haurà talls de trànsit a les vies principals de la ciutat i als carrers adjacents al llarg del recorregut de les carrosses dels Reis.

Últimes notícies

Veure imatge de  Oberta la inscripció per participar en el sorteig de patges per a la Cavalcada (nova finestra)
Veure imatge de Pandere, instal·lació de Mercedes Mangrané / Foto de Roberto Ruiz (nova finestra)
Veure imatge de  Lliurament del Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  L’EMMCA rep la visita d’una delegació europea de la xarxa ONSTAGE (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400