Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

02/01/2019

La Cavalcada de Reis 2019, una oda a les manualitats

Veure imatge de  La Cavalcada de Reis 2019, una oda a les manualitats (nova finestra)
L’Hospitalet es prepara per donar la benvinguda als Reis Mags de l’Orient. Ses Majestats ja han donat el vistiplau a les carrosses que s’estan construint i amb les quals desfilaran dissabte vinent, 5 de gener, per L’Hospitalet. La Cavalcada 2019 sortirà a les 17 hores de la plaça de Francesc Macià i Llussà, a Santa Eulàlia. Enguany Ses Majestats volen que la desfilada sigui una oda a les manualitats, a les coses que es poden fer amb les mans en un món dominat per la tecnologia.

El seguici sortirà a les 17.30 hores de la plaça de l’Escorça i recorrerà els carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major, per arribar a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, on l’alcaldessa, Núria Marín, rebrà els Reis i els lliurarà la clau que obre les portes de totes les llars de la ciutat.

Les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar estan relacionades amb les manualitats i conviden els infants a dibuixar, construir i pintar. Els ajudants de Ses Majestats pintaran arbres gegants, construiran ciutats increïbles i ens ensenyaran un mar ple de colors.

Com és tradició, la carrossa de l’Estel obrirà la comitiva, acompanyada d’una orquestra integrada per alumnes de l’Escola de Música-Centre de les Arts.

Durant el recorregut, oficines de correus ambulants recolliran les cartes dels infants que han esperat fins a l’últim moment per fer les seves peticions als Reis. Aquests carters reials aniran acompanyats per la comparsa dels xumets. Plàudite Teatre i Somnis participen a la Cavalcada amb espectacles relacionats amb tot allò que passa a dalt de les carrosses.

Tanquen la desfilada les Carrosses dolces, des d’on els patges reials faran caure una pluja de caramels, fins a 5.000 quilos. La Carbonera, a càrrec de Tro, s’encarregarà de portar el carbó als nens i a les nenes que no han fet bondat aquest any.

Es reforcen les mesures de seguretat

La Cavalcada de Reis comptarà amb un dispositiu especial d’efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, que vetllaran per la seguretat al llarg del recorregut i a les vies d’accés. L’Ajuntament reforça les mesures de seguretat i control de prevenció de riscos en una de les activitats més multitudinàries que tenen lloc a la ciutat, amb una actuació coordinada de les policies local i autonòmica, a més de la participació de Protecció Civil i de voluntaris.

Al llarg del recorregut de la Cavalcada, hi haurà presència d’unitats especialitzades i policia de paisà i s’establirà un perímetre de seguretat  exterior, amb l’objectiu que les famílies puguin gaudir de l’activitat amb total tranquil•litat, tot incrementant la percepció de seguretat.

A més del dispositiu policial, la Cavalcada de Reis comptarà amb la presència d’efectius dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil, d’ambulàncies i d’un equip encarregat del manteniment, de la senyalització i de la neteja, a més del personal de l’organització i voluntaris.

L’Ajuntament demana la col•laboració ciutadana per accedir a la Cavalcada a peu o en transport públic, atès que hi haurà talls de trànsit a les vies principals de la ciutat i als carrers adjacents al llarg del recorregut de les carrosses dels Reis.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
Veure imatge de  Comencen els assajos de Ciutats en Dansa (nova finestra)
Veure imatge de En blanc i negre. Fotografia: Diana Rangel Lampe (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400