Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/11/2018

El Districte Cultural participa en una nova edició del Festival Loop

Veure imatge de Una corriente de aire © Eugenio Ampudia (nova finestra)
El Districte Cultural participa en una nova edició del Festival Loop de videoart a través de les activitats convocades pel Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo, el TPK i Trama34. Es presenten propostes de diferents artistes, algunes relacionades amb les exposicions instal•lades als equipaments.

Al Centre d’Art Tecla Sala s’inaugura demà, 8 de novembre, a les 19.30 hores,  l’exposició Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art? Comissariada per Andrés Mengs, la mostra presenta 21 obres multidisciplinàries que l’artista ha fet entre 1991 i 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició. Ampudia utilitza el llenguatge habitual de la publicitat i dels mitjans de comunicació per fer associacions inesperades que arriben a l’absurd i no abandona l’esperit crític, irònic i reflexiu que el caracteritza. La mostra permet comprovar com els interessos de l’artista s’han mantingut intactes al llarg de 25 anys de treball durant els quals ha reflexionat sobre el paper de l’artista al món, els seus interessos i, sobretot, el lloc que la història li ha assignat.

També al Centre d’Art Tecla Sala es presentarà Alfabet inacabat per a L’Hospitalet, un projecte comissariat per Matteo Guidi i Mireia Sallarés a partir del treball dels alumnes d’un taller de vídeo a Torre Barrina. Els participants del taller van lletrejar el nom de la ciutat triant una lletra per vincular-la a un concepte per parlar de les pròpies necessitats, inquietuds, joies o angoixes. Per a cada participant en el taller s’ha fet un vídeo i s’han articulat en una sola instal•lació per presentar la ciutat on vivim com un alfabet disponible per a tothom. La presentació de la videoinstal•lació tindrà lloc dissabte, 10 de novembre, a les 12 hores, i es podrà veure fins al 25 de novembre.

En el marc de l’exposició Jugar com una fruita no és jugar, d’Alejandro Palacín i Mònica Planes, a la Fundació Arranz-Bravo, els artistes presenten el vídeo Fer el préssec (en un bowl). Es tracta de l’enregistrament d’una acció improvisada durant la visita al primer statepark d’Espanya, a Arenys de Munt, actualment mig enterrat enmig de la muntanya. L’acció consisteix en dos cossos que es mouen sense skate dins d’un bol com si fossin un parell de préssecs. El vídeo complementa l’exposició, elaborada com una reflexió sobre els límits i les diferències entre utilitzar i jugar a partir de la relació entre espais d’oci i objectes d’ús quotidià. Alejandro Palacín i Mònica Planes faran una visita guiada a l’exposició  dijous, 8 de novembre, a les 18.30 hores.

TPK participa en el Festival Loop amb l'exposició A la recerca dels mannakis, amb obres dels artistesBrigitte Aschwanden (Suïssa), Patricija Gilyte (Lituània), Rodolfo Green (Mèxic) i Arvydas Zalpys (Lituània), quatre artistes amb trajectòries personals que conflueixen en el llenguatge audiovisual com a eina de creació.

Brigitte Aschwanden presenta un vídeo amb el soroll i el silenci com a protagonistes, que adquireixen una total autonomia discursiva que estructura la imatge a partir del sol. Patricia Gilyte proposa una metàfora visual sobre el viatge i el paper que ocupa la persona com a observador i com ésser observat, on el riu propicia l'espai i l'escenografia adequada. Rodolfo Green fa servir la seva experiència vital com a immigrant i la seva relació amb la cultura d'acollida per parlar d'estereotips culturals a partir dels quals construeix relacions personals. Arvydas Zapys utilitza la seva experiència pictòrica per presentar un relat sobre paisatge i temps utilitzant l’anàlisi del llenguatge i la deconstrucció com a eines conceptuals. L’exposició s’inaugura dilluns, 12 de novembre, a les 19 hores, i es podrà visitar fins al 22 de novembre.

El col•lectiu Trama34 també participa al Festival Loop amb una videoinstal•lació de l’artista Diego Paonessa formada per animacions stop-motions.

A Catàleg de connexions, els objectes animats són elements mecànics que, quan es descontextualitzen, evidencien el seu caràcter de correspondència i acoblament a més d'aproximar-nos a reflexions de la filosofia de la tècnica.

La mostra forma part de La Solitaria, cicle d'exposicions organitzat periòdicament on els artistes que treballen a l'estudi realitzen un solo-show.

Trama34, espai de treball i associació cultural, està constutuït pels artistes Maria I Barros, Matteo Guidi, Samuel Labadie, Diego Paonessa, Germán Portal, Mireia C. Saladrigues, Mario Santamaría, Marc Serra i la comissària Zaida Trallero.

Últimes notícies

Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb la instal•lació artística La pell de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Un dragó de Komodo és el protagonista del cartell de les Festes de Primavera 2019 (nova finestra)
Veure imatge de 	Via Kanana, un espectacle de dansa urbana africana, obre a L’Hospitalet la Quinzena de dansa metropolitana (nova finestra)
Veure imatge de  El fotògraf Fernando Moleres denuncia els efectes del canvi climàtic amb una exposició que retrata la bellesa i la fragilitat de l'Àrtic (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400