Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

10/03/2020

La Fundació Arranz-Bravo exposa les obres de l’artista del fons d’art del publicista Lluís Bassat

Veure imatge de La Fundació Arranz-Bravo exposa les obres de l’artista del fons d’art del publicista Lluís Bassat (nova finestra)
La Fundació Arranz-Bravo acull una exposició de l’artista amb obres del fons d’art del publicista Lluís Bassat. És una de les col·leccions més importants de l’obra del pintor a Espanya, amb més de 50 peces entre pintures, escultures i obres sobre paper. El fons representa la trajectòria artística d’Eduard Arranz-Bravo, des del seu inici, a final dels anys seixanta, fins a l’obra contemporània.

La col·lecció de Lluís Bassat demostra la fascinació que ha experimentat per l’obra d’Arranz-Bravo des que el va descobrir l’any 1966 en una exposició a la galeria Gaspar de Barcelona. Dibuixos i pintures d’aquell moment mostren la transformació cromàtica i onírica de l’obra d’Arranz-Bravo en el marc de la Barcelona llibertària de final dels anys 60 del segle passat.

També hi és representat el període de Cadaqués, en què l’artista es va iniciar en la disciplina escultòrica, o la pintura a partir dels 90, quan Arranz-Bravo es va instal·lar a Vallvidrera i va orientar el treball artístic a una obra més íntima, introspectiva i apassionada de la pintura.

Lluís Bassat és un dels col·leccionistes més importants de pintura contemporània catalana, amb un fons que supera les tres mil obres, entre pintura, escultura, dibuix i gravat. Iniciada l’any 1973, la col·lecció se centra en la pintura i l’escultura de la segona meitat del segle XX, en artistes com Josep Guinovart, Albert Ràfols Casamada, Robert Llimós o Rafael Bartolozzi. Des del 2010, la col·lecció es pot visitar a la Nau Gaudí de Mataró.

L’exposició “Arranz-Bravo a la col·lecció Bassat” està comissariada per Núria Poch i Albert Mercadé. S’inaugura el 10 de març, a les 19.30 hores, i es pot visitar fins al 24 de maig.

Últimes notícies

Veure imatge de El Museu acull una exposició que analitza el nu masculí al llarg de la història (nova finestra)
Veure imatge de Convocades les Beques L’Hospitalet 2020 (nova finestra)
Veure imatge de Les biblioteques recuperen tots els serveis (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400