Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/03/2017

Pessics de Ciència col·labora un any més en la Setmana Mundial del Cervell

Veure imatge de  Pessics de Ciència col·labora un any més en la Setmana Mundial del Cervell (nova finestra)
El programa Pessics de Ciència col•labora un any més amb les activitats convocades amb motiu de la Setmana Mundial del Cervell, que es convoca el mes de març a tot el món per divulgar els avenços i els beneficis de la investigació del cervell i la recerca per avançar en el coneixement de com el cervell afecta qüestions de salut, conducta o aprenentatge.

Del 13 al 16 de març, el Centre Cultural Sant Josep, la Biblioteca Central Tecla Sala i l’Oncle Jack acolliran conferències i xerrades al voltant de com les proteïnes afecten el funcionament del cervell; com s’aprèn, recorda i oblida; què li passa al cervell amb les drogues, i quines mentides es diuen al voltant del cervell. A més, es projectarà la pel•lícula ¡Olvídate de mí!.

Mireia Ortega, investigadora en neurologia i biologia de sistemes al Centre de Regulació Genòmica, explicarà el funcionament del cervell i els trastorns cognitius des d’un punt de vista funcional a través de les proteïnes. Serà dilluns, 13 de març, a les 19 hores, al Centre Cultural Sant Josep.

Dimarts, 14 de març, a les 19 hores, també al Centre Cultural Sant Josep, Ignacio Morgado, catedràtic de psicobiologia de l’Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona, parlarà de com el cervell aprèn, recorda i oblida —uns processos estretament lligats que originen canvis adaptatius en el comportament dels organismes i que són possibles per les complexes modificacions estructurals i funcionals que es produeixen al cervell.

La Biblioteca Central Tecla Sala acollirà la conferència del catedràtic de farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra, Rafael Maldonado, que parlarà de com les drogues actuen sobre el còrtex cerebral i el sistema límbic modificant el pensament, els sentiments i les emocions. Serà el 15 de març, a les 12 hores.

En l’ambient distès de l’Oncle Jack, el 15 de març, a les 19 hores, especialistes en neurociència aclariran algunes afirmacions sobre el funcionament del cervell que s’han convertit en mites que cal revisar, com que el cervell gasta més de la meitat de l’energia del nostre cos, que les neurones moren i no es regeneren o que només utilitzem el 10% del cervell.

Finalment, el 16 de març, a les 19 hores, al Centre Cultural Sant Josep es projectarà la pel•lícula ¡Olvídate de mí!, dirigida per Michel Gondry, sobre la possibilitat d’esborrar els records. També es projectarà el comentari de José Manuel Fernández, doctor en biologia i professor del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra.

Últimes notícies

Veure imatge de  Artistes i alumnes del TPK presenten “Sota la pell”, Solstici 2018, al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Veure imatge de  Hot pixel, natura i estètica digital (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400