Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

26/10/2020

Arrenca el CREA, la trobada professional del Districte Cultural de L’Hospitalet

Veure imatge de Arrenca el CREA, la trobada professional del Districte Cultural de L’Hospitalet (nova finestra)

El CREA és el punt de trobada anual per a tots els professionals que conviuen i treballen al Districte Cultural de L’Hospitalet. Enguany, a causa de la Covid-19, el CREA celebrarà una edició especial amb una programació digital gratuïta enfocada a professionals, artistes, creatius, programadors, curadors i gestors del sector cultural i d’àmbits relacionats. 

Fins al 30 d’octubre el CREA presentarà a les plataformes socials CulturaLH 10 entrevistes a 10 agents que habiten al Districte Cultural conduïdes pel periodista José María Carrasco. Entre aquests professionals hi trobem la restauradora Gloria Gómez, de Tres Pasos Estudio; els escultors Marcos Romero Gallardo i German Consetti; Omar Finol, de Dédalo Estudio Creativo; Xavier Sánchez, de l’associació El Pumarejo; Bel Mur i Thaïs Tel, de l’espai creatiu La Terca; Mireia Luzárraga, de l’estudi d’arquitectura TAKK; Laura Gutiérrez, de la Sala Mi; Diego Saldaña, de Yunque y Madera, i Uri Rivero, del nou espai industrial Akroll.

Dijous, 29 d’octubre, a les 18 h, tindrà lloc CREAMatch, una sessió de networking en línia on diferents professionals, empreses, col·lectius i entitats podran connectar-se i dialogar per generar un teixit actiu i enriquidor. Una jornada oberta a tothom que hi vulgui participar que consistirà en tres reunions consecutives amb altres professionals del sector i d’àmbits relacionats per fer connexions amb altres agents professionals, tant del Districte Cultural de L’Hospitalet com de la resta de l’àrea metropolitana.

Divendres, 30 d’octubre, a les 11 h el CREA posarà punt final a l’edició d’enguany amb CREATalk, “Ajuts i suport a la cultura i la creativitat”, una taula rodona amb diferents fundacions privades que en les seves línies de suport al sector artístic i cultural ajuden a arrencar i desenvolupar projectes creatius. En aquesta taula, també moderada pel periodista José María Carrasco, hi participaran Maite Esteve, de la Fundació Catalunya Cultura; Marta Esteve, de la Fundació Carulla, i Àlex Navarro, d’Art for Change de la Fundació “la Caixa” / Europa Creativa. Aquesta activitat tindrà lloc a l’espai Planta Uno, serà semipresencial (amb reserva prèvia i aforament limitat) i també s’emetrà en directe per l’Instagram Live. Si voleu accedir-hi de manera presencial, podeu fer la vostra reserva al correu hola@crea-lh.cat.

El Districte Cultural de L’Hospitalet 
El Districte Cultural és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic, per convertir L’Hospitalet en una ciutat capdavantera de l’àrea metropolitana. La creativitat, el talent i la innovació en són els protagonistes. Una aposta perquè els sectors culturals i creatius dinamitzin la ciutat i millorin la qualitat de vida de les persones.

És un espai obert a tothom, en constant transformació, on treballen i conviuen creadors, emprenedors, artistes i ciutadans, i amb gran potencialitat per la seva localització dins l’àrea metropolitana.

Al Districte Cultural hi ha estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, arquitectura i publicitat, tallers de disseny de moda i de joies, etc. La majoria estan instal·lats en espais industrials en desús i antics tallers dels barris i cobreixen diferents fases de la cadena de producció cultural: formació, creació, producció, difusió i distribució.

Actualment, compta amb més de 500 agents, que se sumen als més de 30 equipaments de la ciutat i als gairebé 60 festivals que se celebren (molts dels quals metropolitans), a banda dels llocs d’interès de la ciutat, els espais de restauració i cuina creativa, o les associacions culturals locals.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400