Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

16/11/2018

La Santa Estació, de Nevenka Pavic

Veure imatge de  La Santa Estació, de Nevenka Pavic (nova finestra)
La Santa Estació és la intervenció que l'artista Nevenka Pavic ha fet a l'espai de l'avinguda del Metro, cantonada amb el carrer de Ramón y Cajal, a Santa Eulàlia. Amb aquesta obra, Nevenka Pavic integra la diversitat multicultural i social que distingeix L'Hospitalet. El mosaic reflecteix aquesta pluralitat representada per la unió de tots els trossos trencats que són la metàfora que conforma la nostra identitat com a comunitat. El mosaic s'ha fet amb la tècnica utilitzada per Gaudí amb els seus trencadís.

Nevenka Pavic afirma: "Aquesta obra revalora l'art del mosaic i la seva tradició, en portar a l'espai públic aquesta tècnica mil•lenària reinventada per Gaudí, en el seu conegut trencadís. En incorporar el procés de reutilització del material ceràmic rebutjat i cedit per empreses i reconeguts artesans pretén, amb aquest exercici, aportar a la sostenibilitat del planeta i al seu torn refrescar el mosaic contemporani a Barcelona".

La composició artística es basa en representacions iconogràfiques simbòliques i populars de Catalunya i el món. Formada per 15 columnes tòtem de 2,15 metres d'alçada i 1,60 metres de perímetre, sumant amb un total de 60 metres quadrats. En els Tòtems podem observar els quatre elements que donen vida al planeta, aigua, foc, aire i terra; l'Amor, la Mort; una sèrie de jardins; una representació de Santa Eulàlia i, de forma especial, un homenatge al Mestre Antoni Gaudí. Aquestes visualitats són concebudes a partir de l'univers multicultural subjacent des de L'Hospitalet al món.

Nevenka Pavis és xilena, amb estudis en Arquitectura, i llicenciada en Arts amb Menció en Escultura, amb 18 anys de residència a L'Hospitalet. Desenvolupa el seu treball de forma multidisciplinària on trobem escultures, pintures, instal•lacions audiovisuals i mosaic en espais públics. Fundadora de l'Associació Cultural La Glòria Factoria d'Art, pioners en assentar les seves bases a L'Hospitalet l'any 2001 en el que avui forma part del Districte Cultural de L'Hospitalet.

Últimes notícies

Veure imatge de  David Monthiel rep el Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Oberta la inscripció per participar en el sorteig de patges per a la Cavalcada (nova finestra)
Veure imatge de Pandere, instal·lació de Mercedes Mangrané / Foto de Roberto Ruiz (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400