Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

16/11/2018

La Santa Estació, de Nevenka Pavic

Veure imatge de  La Santa Estació, de Nevenka Pavic (nova finestra)
La Santa Estació és la intervenció que l'artista Nevenka Pavic ha fet a l'espai de l'avinguda del Metro, cantonada amb el carrer de Ramón y Cajal, a Santa Eulàlia. Amb aquesta obra, Nevenka Pavic integra la diversitat multicultural i social que distingeix L'Hospitalet. El mosaic reflecteix aquesta pluralitat representada per la unió de tots els trossos trencats que són la metàfora que conforma la nostra identitat com a comunitat. El mosaic s'ha fet amb la tècnica utilitzada per Gaudí amb els seus trencadís.

Nevenka Pavic afirma: "Aquesta obra revalora l'art del mosaic i la seva tradició, en portar a l'espai públic aquesta tècnica mil•lenària reinventada per Gaudí, en el seu conegut trencadís. En incorporar el procés de reutilització del material ceràmic rebutjat i cedit per empreses i reconeguts artesans pretén, amb aquest exercici, aportar a la sostenibilitat del planeta i al seu torn refrescar el mosaic contemporani a Barcelona".

La composició artística es basa en representacions iconogràfiques simbòliques i populars de Catalunya i el món. Formada per 15 columnes tòtem de 2,15 metres d'alçada i 1,60 metres de perímetre, sumant amb un total de 60 metres quadrats. En els Tòtems podem observar els quatre elements que donen vida al planeta, aigua, foc, aire i terra; l'Amor, la Mort; una sèrie de jardins; una representació de Santa Eulàlia i, de forma especial, un homenatge al Mestre Antoni Gaudí. Aquestes visualitats són concebudes a partir de l'univers multicultural subjacent des de L'Hospitalet al món.

Nevenka Pavis és xilena, amb estudis en Arquitectura, i llicenciada en Arts amb Menció en Escultura, amb 18 anys de residència a L'Hospitalet. Desenvolupa el seu treball de forma multidisciplinària on trobem escultures, pintures, instal•lacions audiovisuals i mosaic en espais públics. Fundadora de l'Associació Cultural La Glòria Factoria d'Art, pioners en assentar les seves bases a L'Hospitalet l'any 2001 en el que avui forma part del Districte Cultural de L'Hospitalet.

Últimes notícies

Veure imatge de  “Ethos. L’empremta de la ciutat”, l'exposició dels alumnes de l’Escola Serra i Abella i el Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués com a punt de reunió d’artistes (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400