Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

28/02/2017

La rumba desembarca a L’Hospitalet

Concerts, tallers i exposicions
Veure imatge de  La rumba desembarca a L’Hospitalet (nova finestra)
Del 28 de febrer al 4 de març tindrà lloc a L’Hospitalet la Primera Setmana de la Rumba, una setmana plena d’activitats amb l’objectiu de destacar la importància d’aquest gènere musical, donar a conèixer alguns dels referents actuals i contagiar la ciutat d’esperit ‘rumbero’. L’Auditori Barradas, la sala 2 de Salamandra i el Centre Cultural Sant Josep acolliran exposicions tallers i concerts per a grans i petits.

L’exposició Grans noms de la rumba catalana —que s’inaugura dimarts 28 de febrer, a les 18 hores— permetrà conèixer la trajectòria dels personatges més rellevants de la rumba catalana. La mostra, que s’instal·larà a l’Auditori Barradas, farà un recorregut per la història de la música popular a través d’alguns dels noms que li han donat projecció pública, des de Peret a Gipsy Kings passant per Gato Pérez o Chacho.  L’exposició s’acompanyarà d’il·lustracions, portades de discs i una selecció musical que es podrà escoltar des de qualsevol dispositiu mòbil que connectarà amb una llista de reproducció a través de QR.

Dimecres 1 de març, al Centre Cultural Sant Josep es farà un taller de rumba, guitarra i percussió en el qual es farà una introducció de les tècniques instrumentals que s’utilitzen, amb el ‘ventilador’ com a protagonista, el ritme de la guitarra característic de la rumba catalana. A càrrec del grup La Malaga, la sessió permetrà un aprenentatge de primera mà. El taller finalitzarà amb una petita actuació dels participants per posar en pràctica tot allò après.

A l’endemà, a la Salamandra, Marta Aullé, de Gràcia Flamenca, oferirà el taller d’iniciació al ball de la rumba catalana. Es treballaran els passos bàsics i es crearan petites coreografies sobre cançons ‘rumberes’ populars.

El 3 de març serà nit de concert a la Salamandra amb La Màlaga, el grup ‘rumbero’ de més projecció nacional i internacional nascut al barri barceloní de Sants fa set anys; Bananna Beach, banda d’aires tropicals i mestissos de l’Empordà, i Aimarai, el grup més jove del concert format l’estiu de 2010.

Concert familiar amb Landry el Rumbero el 4 de març a l’Auditori Barradas. Una barreja de cançons originals amb una selecció de temes i danses infantils de tota la vida passades pel sedàs de la rumba catalana.

La Primera Setmana de la Rumba està organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Casa de la Música i SGproMusic amb la col·laboració de Forcat, Santa Rumba i Sant Gaudenci.

Últimes notícies

Veure imatge de  Una dragona protagonitza el cartell de les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  Sónar celebra el 25è aniversari amb una exposició al Centre d'Art Tecla Sala (nova finestra)
Veure imatge de  “649_2018 estudio de luz”, la sorprenent intervenció de sue975 en el projecte 12+1 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400