Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

28/02/2017

La rumba desembarca a L’Hospitalet

Concerts, tallers i exposicions
Veure imatge de  La rumba desembarca a L’Hospitalet (nova finestra)
Del 28 de febrer al 4 de març tindrà lloc a L’Hospitalet la Primera Setmana de la Rumba, una setmana plena d’activitats amb l’objectiu de destacar la importància d’aquest gènere musical, donar a conèixer alguns dels referents actuals i contagiar la ciutat d’esperit ‘rumbero’. L’Auditori Barradas, la sala 2 de Salamandra i el Centre Cultural Sant Josep acolliran exposicions tallers i concerts per a grans i petits.

L’exposició Grans noms de la rumba catalana —que s’inaugura dimarts 28 de febrer, a les 18 hores— permetrà conèixer la trajectòria dels personatges més rellevants de la rumba catalana. La mostra, que s’instal·larà a l’Auditori Barradas, farà un recorregut per la història de la música popular a través d’alguns dels noms que li han donat projecció pública, des de Peret a Gipsy Kings passant per Gato Pérez o Chacho.  L’exposició s’acompanyarà d’il·lustracions, portades de discs i una selecció musical que es podrà escoltar des de qualsevol dispositiu mòbil que connectarà amb una llista de reproducció a través de QR.

Dimecres 1 de març, al Centre Cultural Sant Josep es farà un taller de rumba, guitarra i percussió en el qual es farà una introducció de les tècniques instrumentals que s’utilitzen, amb el ‘ventilador’ com a protagonista, el ritme de la guitarra característic de la rumba catalana. A càrrec del grup La Malaga, la sessió permetrà un aprenentatge de primera mà. El taller finalitzarà amb una petita actuació dels participants per posar en pràctica tot allò après.

A l’endemà, a la Salamandra, Marta Aullé, de Gràcia Flamenca, oferirà el taller d’iniciació al ball de la rumba catalana. Es treballaran els passos bàsics i es crearan petites coreografies sobre cançons ‘rumberes’ populars.

El 3 de març serà nit de concert a la Salamandra amb La Màlaga, el grup ‘rumbero’ de més projecció nacional i internacional nascut al barri barceloní de Sants fa set anys; Bananna Beach, banda d’aires tropicals i mestissos de l’Empordà, i Aimarai, el grup més jove del concert format l’estiu de 2010.

Concert familiar amb Landry el Rumbero el 4 de març a l’Auditori Barradas. Una barreja de cançons originals amb una selecció de temes i danses infantils de tota la vida passades pel sedàs de la rumba catalana.

La Primera Setmana de la Rumba està organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Casa de la Música i SGproMusic amb la col·laboració de Forcat, Santa Rumba i Sant Gaudenci.

Últimes notícies

Veure imatge de Fotos: Clara Antón (nova finestra)
Veure imatge de  “Temps de cartells”, l’exposició de Josep Guinovart (nova finestra)
Veure imatge de  Convocada la tercera edició del Projecte 12+1 d’art urbà (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400