Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

17/10/2018

La Chana pujarà a l’escenari del Teatre Joventut per mostrar el talent d’una artista autodidacta i irrepetible

Veure imatge de  La Chana pujarà a l’escenari del Teatre Joventut per mostrar el talent d’una artista autodidacta i irrepetible (nova finestra)
La Chana torna a la Torrassa, el barri on va viure els primers anys de la seva vida, per pujar a l’escenari del Teatre Joventut i presentar La Chana, diosa del compàs. Amb aquest espectacle es recupera una artista i creadora genial que mostra el seu talent asseguda en una cadira.

Autodidacta i irrepetible, La Chana ha combinat etapes d’esplendor professional amb llargues temporades de silenci. La tornada als escenaris coincideix amb l’estrena d’un documental, dirigit per Lucija Stojevic, on l’artista explica els motius de la seva desaparició quan estava al cim de la seva carrera.

La Chana estarà acompanyada per Antonio Canales, Karime Amaya i Diego Amador, entre altres artistes.

La Chana va néixer a L’Hospitalet l’any 1946, i és considerada una de les grans del ball flamenc. Entre els anys 1960 i 1970 va ser una de les estrelles del món flamenc pel seu estil innovador, per la velocitat del seu ball i per l’ús inventiu del ritme.

Ballarina autodidacta, va compartir tablao amb Antonio Gades i Carmen Amaya i, fins i tot, va enlluernar Hollywood. L’actor Peter Sellers la va contractar per ballar a la pel•lícula The Bobo. A partir d’aquí tot van ser èxits, i en el moment més àlgid de la seva carrera, el seu marit la va obligar a deixar els escenaris per reaparèixer 25 anys més tard.

La cita és dissabte, 20 d’octubre, a les 20 hores, al Teatre Joventut.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Sevilla ha donat la benvinguda a les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  “Ceci n’est pas una cariàtide”, una nova proposta expositiva per reinterpretar obres antigues des d’una visió contemporània (nova finestra)
Veure imatge de  Avui comencen les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  Del 25 al 28 d’abril, la ciutat està de Festes de Primavera (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400