Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

19/04/2017

El fons de blues de la Biblioteca Central Tecla Sala s’enriqueix amb la donació de Hugh Lynch

Gran aficionat al blues i al jazz
Veure imatge de  El fons de blues de la Biblioteca Central Tecla Sala s’enriqueix amb la donació de Hugh Lynch (nova finestra)
La Biblioteca Central Tecla Sala manté un fons especialitzat en blues i música negra de quasi 4.000 documents —discografia, bibliografia, llibres, revistes. Des de 2012, és Biblioteca Europea del Blues. Al marge de les adquisicions, una bona part del fons prové de donacions. Recentment s’ha enriquit amb una de molt especial pertanyent a Hugh Lynch, un aficionat i estudiós del gènere, que ha arribat a la Biblioteca a través del projecte de musicoteràpia de l’Hospital del Mar de Barcelona.

Hugh Lynch va néixer a Escòcia i va viure a Barcelona 20 anys on va treballar com a professor d’anglès. L’octubre de 2015 va ingressar a l’Hospital del Mar de Barcelona i durant el temps que va restar a l’hospital va participar en el programa de musicoteràpia i va compartir la seva afició pel blues i el jazz. 

Lynch va morir poc després i la seva família va decidir donar al programa de musicoteràpia la seva col•lecció discogràfica i bibliogràfica de blues. Aquest material s’ha incorporat ara al fons de la Biblioteca Central Tecla Sala. La donació consta de 50 llibres, majoritàriament de blues, uns 350 CD de música: 150 de blues, 50 de jazz i 50 de rock. Dels interessos de Hugh Lynch destaca especialment la vessant històrica i sociològica de l’esclavitud als Estats Units.

De la bibliografia sobre blues destaquen tres llibres sobre Robert Johnson, que parlen de la música que componia i de la llegenda creada al seu voltant. Se’l va conèixer com el Rei del Delta Blues i les seves habilitats van influir en generacions de músics.

Dels àlbums de blues destaca la col•lecció Blues & Co. The Chess Collection, una autèntica història del blues que es completa amb dos llibres, inexistents fins ara al catàleg de biblioteques, que expliquen la història de la  discogràfica Chess Records, testimoni del desenvolupament del blues urbà i del naixement del rock and roll.

Formen part de la donació 24 àlbums de Bob Dylan, 31 dels Rolling Stones, 11 de Van Morrison, 9 de Bob Marley i 8 d’Elvis Presley, entre molts d’altres.

Un dels objectius de la Biblioteca Central Tecla Sala és convertir-se en un centre de documentació del blues. La donació d’Hugh Lynch afavoreix aquesta finalitat i complementa altres donacions, com la de l’associació Bad Music, amb CD de blues espanyol. Músics, aficionats o integrants de la Societat de Blues de Barcelona, com Miquel Abella o Montse Big Mama també han fet interessants aportacions.

El material del fons Hugh Lynch es podrà veure a la Biblioteca Central Tecla Sala en una exposició del 19 d’abril al 10 de maig.

Últimes notícies

Veure imatge de Sense Títol, de Xavier Ristol Orriols (nova finestra)
Veure imatge de  Convocada una nova edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400