Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

14/02/2017

Llum i color en la mostra “Recorreguts”, un passeig per l’obra de Margarita Andreu al Centre d’Art Tecla Sala


Veure imatge de  Llum i color en la mostra “Recorreguts”, un passeig per l’obra de Margarita Andreu al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
El Centre d’Art Tecla Sala dedica a Margarita Andreu l’exposició Recorreguts, un passeig per l’esperit de l’artista a través de les diferents arts que va conrear: fotografia, instal•lacions, gravats, vídeos, dibuixos i pintures. Tot li va servir de suport per mostrar la constant reflexió sobre les relacions entre la llum i l’espai, el so, el color i la transparència. Aquesta manera de treballar va quedar palesa en la intervenció que va fer al tram soterrat de la Granvia l’any 2006.

Amb una cinquantena d’obres procedents de la col•lecció particular de la família, de la Fundació Vila Casas i de l’Ateneu Barcelonès, el Centre d’Art Tecla Sala dóna a conèixer el treball d’una artista que va fer de l’espai públic el centre de la seva obra artística.

Margarita Andreu (Cercs, 1953 – Barcelona, 2013) va ser una artista multidisciplinària que va dur a terme una recerca permanent sobre les percepcions i el lloc de cadascú davant el binomi espai-temps. La llum, el so o el color, els materials, la simbologia dels temes i l’espai urbà es transformen contínuament en les seves mans com un reflex dels canvis constants de la societat contemporània.

Muntada amb un esperit didàctic, l’exposició Recorreguts s’estructura en set àmbits: De la pintura a l’espai; L’espai com a suport; El moviment; El color; La línia; El procés, i L’arxiu, que expliquen l’evolució i els processos creatius de l’artista.

La mostra parteix de l’inici de l’artista, orientat cap al dibuix i la pintura amb el paisatge com activitat habitual. L’espai va ser un referent constant en el treball de Margarita Andreu, materialitzat en instal•lacions efímeres i adaptades a espais diversos però també relacionades amb el teixit urbà i l’arquitectura; la captació del moviment real i la percepció dels canvis.

L’exposició ensenya també el procés de creació, amb el taller com a testimoni de la intensitat del treball de Margarita Andreu. Els documents que es conserven mostren la voluntat d’experimentació: apunts, llibretes amb anotacions, dibuixos, fotografies, proves, maquetes...

Cal destacar l’espai dedicat a la intervenció realitzada al tram soterrat de la Granvia, que l'artista va fer el 2006, amb una obra videogràfica, dibuixos i proves fetes per l’artista i un audiovisual sobre aquest projecte.

L’exposició, comissariada per Teresa Camps i Liliana Marín, s’inaugura dijous, 16 de febrer, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 28 de maig.

Últimes notícies

Veure imatge de  Artistes i alumnes del TPK presenten “Sota la pell”, Solstici 2018, al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Veure imatge de  Hot pixel, natura i estètica digital (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400