Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

26/04/2018

“Marcel Juliana. Surfeit” és la nova exposició que ofereix la Fundació Arranz-Bravo

Veure imatge de  “Marcel Juliana. Surfeit” és la nova exposició que ofereix la Fundació Arranz-Bravo (nova finestra)
La Fundació Arranz-Bravo presenta  l’exposició de l’artista Marcel Juliana, una de les figures de la generació dels garrofistes, nascuda els anys noranta i formada durant els anys de la crisi.

Marcel Juliana és un dels membres del grup amb una mirada artística més personal, per la seva innocència, pel seu imaginari exultant i per la seva sensibilitat incisiva, onírica i nostàlgica. Tot això, l’artista ho plasma a través de la disciplina del dibuix.

Per a l’exposició a la Fundació Arranz-Bravo, Marcel Juliana ha decidit expressar un tema de nova invenció: el Surfeit, a partir d’un verb anglosaxó que es podria traduir com “excés”. És una sobredosi d’estímuls sensorials, d’arrapament intens a la vida.

En l’exposició, intenta copsar el record d’una experiència sensorial extrema, viscuda per l’artista com una etapa vital iniciàtica de primera joventut que l’aboca al plaer, a la sexualitat, a la festivitat i també als seus contraris: l’ètica, el pensament i la moral.

A “Surfeit” la vida és la font primera d’on raja l’obsessió que el Marcel evoca a través de les metàfores, entre romàntiques i surrealistes, dels animals salvatges i de la ruïna. L’artista tracta la ruïna a partir de les lectures de Walter Benjamin. De l’autor alemany l’interessa la filosofia que es desprèn dels Passatges, reivindicant una format d’art a través de la mirada activa i nostàlgica del recorregut urbà.

Marcel Juliana és artista visual, graduat en belles arts per la Universitat de Barcelona, va ser resident al Taller BDN els anys 2013 i 2014. Ha exposat a Passatge Studio (Barcelona), la Puntual de Sant Cugat i a l’Espai AnGram de la revista Mirall.

L’exposició “Surfeit” està comissariada per Albert Mercadé i compta amb la col•laboració de l’escriptor Víctor Balcells.

Marcel Juliana forma part de la denominada generació dels garrofistes, un grup format per artistes, músics, creadors, poetes i escriptors de l’escena emergent, que es reuneixen al voltant de la garrofa, utilitzada com a metàfora de la precarietat i de la resistència. L’any passat, la Fundació Arranz-Bravo va acollir una exposició del grup.

La mostra s’inaugura el 26 d’abril a les 19.30 hores i romandrà oberta fins al 24 de setembre.

Últimes notícies

Veure imatge de  La Chana pujarà a l’escenari del Teatre Joventut per mostrar el talent d’una artista autodidacta i irrepetible (nova finestra)
Veure imatge de  La història de l’organització ‘Mujeres libres’ (nova finestra)
Veure imatge de  Èxit de la segona edició de CREA, la festa del Districte Cultural (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400