Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

26/04/2018

“Marcel Juliana. Surfeit” és la nova exposició que ofereix la Fundació Arranz-Bravo

Veure imatge de  “Marcel Juliana. Surfeit” és la nova exposició que ofereix la Fundació Arranz-Bravo (nova finestra)
La Fundació Arranz-Bravo presenta  l’exposició de l’artista Marcel Juliana, una de les figures de la generació dels garrofistes, nascuda els anys noranta i formada durant els anys de la crisi.

Marcel Juliana és un dels membres del grup amb una mirada artística més personal, per la seva innocència, pel seu imaginari exultant i per la seva sensibilitat incisiva, onírica i nostàlgica. Tot això, l’artista ho plasma a través de la disciplina del dibuix.

Per a l’exposició a la Fundació Arranz-Bravo, Marcel Juliana ha decidit expressar un tema de nova invenció: el Surfeit, a partir d’un verb anglosaxó que es podria traduir com “excés”. És una sobredosi d’estímuls sensorials, d’arrapament intens a la vida.

En l’exposició, intenta copsar el record d’una experiència sensorial extrema, viscuda per l’artista com una etapa vital iniciàtica de primera joventut que l’aboca al plaer, a la sexualitat, a la festivitat i també als seus contraris: l’ètica, el pensament i la moral.

A “Surfeit” la vida és la font primera d’on raja l’obsessió que el Marcel evoca a través de les metàfores, entre romàntiques i surrealistes, dels animals salvatges i de la ruïna. L’artista tracta la ruïna a partir de les lectures de Walter Benjamin. De l’autor alemany l’interessa la filosofia que es desprèn dels Passatges, reivindicant una format d’art a través de la mirada activa i nostàlgica del recorregut urbà.

Marcel Juliana és artista visual, graduat en belles arts per la Universitat de Barcelona, va ser resident al Taller BDN els anys 2013 i 2014. Ha exposat a Passatge Studio (Barcelona), la Puntual de Sant Cugat i a l’Espai AnGram de la revista Mirall.

L’exposició “Surfeit” està comissariada per Albert Mercadé i compta amb la col•laboració de l’escriptor Víctor Balcells.

Marcel Juliana forma part de la denominada generació dels garrofistes, un grup format per artistes, músics, creadors, poetes i escriptors de l’escena emergent, que es reuneixen al voltant de la garrofa, utilitzada com a metàfora de la precarietat i de la resistència. L’any passat, la Fundació Arranz-Bravo va acollir una exposició del grup.

La mostra s’inaugura el 26 d’abril a les 19.30 hores i romandrà oberta fins al 24 de setembre.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
Veure imatge de  Comencen els assajos de Ciutats en Dansa (nova finestra)
Veure imatge de En blanc i negre. Fotografia: Diana Rangel Lampe (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400