Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
29/09/2020

El Centre d’Art Tecla Sala presenta “La constant indissoluble”, una instal·lació de Jordi Lafon

El Centre d’Art Tecla Sala presenta el pròxim dijous, 1 d’octubre, la instal·lació de Jordi Lafon “La constant indissoluble”, en la qual l’artista ha treballat amb objectes de diversa procedència per oferir a l’espectador diferents elements de representació. L’exposició forma part de la línia de treball del Centre d’Art de suport a la creació contemporània.

Jordi Lafon ha apostat pels camins de l’assaig i l’experiència perceptiva en la major part dels seus projectes. A “La constant indissoluble”, l’artista diposita la seva mirada sobre una multitud d’objectes per captar la immediata senzillesa i descobrir les empremtes de la matèria i dels seus residus. La instal·lació oblida la imposició de mostrar continguts; és una descoberta d’estructures inèdites relacionades amb situacions que construeixen un paisatge per transitar.

Lafon treballa amb elements de procedència molt variada, trastets recollits al magatzem de l’artista o procedents d’una crida popular, utensilis trobats a fusteries, a tallers de marcs, donats per artistes i pintors decoradors o arreplegats durant caminades i viatges que constitueixen una suma d’elements que han servit com a agitadors de pintura. Brotxes, pinzells, paletines velles, ossos, desferres de persianes, estelles de caixes de fruita i tota mena de fòtils, estris, rampoines i atifells ens aporten un cabal de memòries evocables, d’experiències estètiques i de pòsits com a principals elements de representació.

Jordi Lafon és artista visual, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i fundador de Deriva Mussol amb Eva Marichalar-Freixa. En els seus treballs s’estableix una relació entre els objectes, les persones i el seu entorn, per crear un relat de matèria, espai i temps, inscrit en un paisatge entès com a escenari d’accions on esdevenen les relacions d’afecte i conflicte, poètica i política. Sovint, organitza les seves peces en forma d’arxiu o col·lecció, on afloren qualitats com l’ordre, el desordre, la cadència, la casualitat i el caos.?

La instal·lació es podrà visitar fins al 10 de gener, de dimarts a dissabte, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores. Diumenges i festius, d’11 a 14 hores, i dilluns, tancat.

L’aforament és limitat i és obligatori l’ús de mascareta.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400