Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

13/01/2017
Llibres

L’escriptor bolivià Gonzalo Lema guanya l’11a edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial

Amb la novel·la titulada Que te vaya como mereces
Veure imatge de  L’escriptor bolivià Gonzalo Lema guanya l’11a edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
L’escriptor bolivià Gonzalo Lema ha estat el guanyador de l’onzena edició del Premi Internacional de Novel•la Negra L'H Confidencial amb la novel·a titulada Que te vaya como mereces.

El jurat ha valorat molt positivament la novel•la i l’ha escollida entre els 52 originals presentats a concurs. Destaca el reflex que l’autor fa de la realitat sociopolítica boliviana, que submergeix el lector en la dura realitat quotidiana de Cochabamba mitjançant una amalgama de personatges excèntrics i perdedors.

La novel·la Que te vaya como mereces la protagonitza Santiago Blanco, un personatge que l’autor ha fet sortir en altres quatre llibres. En aquesta ocasió, Blanco ha de resoldre un problema d’interès nacional a Bolívia al mateix temps que soluciona els seus problemes sentimentals.

Gonzalo Lema va néixer a Tarija (Bolívia) el 1959, però molt aviat es va traslladar a Cochabamba. Va fer la carrera de dret a la Universidad Mayor de San Simón (UMSS) i ha exercit diversos càrrecs públics.

Com a escriptor, Gonzalo Lema té una àmplia bibliografia, entre la qual destaquen novel·les com Este lado del mundo (1984), El País de la alegría (1987), La huella es el olvido (1993), Ahora que es entonces (1998), La vida me duele sin vos (1998), Un hombre sentimental (2001), Los labios de tu cuerpo (2004), Dime contra quién disparo (2004) y Contra nadie en la batalla (2007). Ha guanyat també diversos premis com el Premio Erich Guttentag, el 1983; el Premio Nacional de Novela, el 1998, i el Premio Nacional de Culturas de Bolivia i el Premio Internacional de Novela Kipus el 2014. Va ser finalista del Premio Internacional Casa de las Américas, el 1993.

El jurat d’aquesta edició ha estat presidit pel regidor de Cultura, David Quirós, i format per l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Anna Riera; l’especialista en novel•la negra Àlex Martín Escribà; la integrant del club de lectura de novel·la negra Caterina Rivera, i el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal.

El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l'Ajuntament de L'Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel•la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 1 d’abril en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila, a les 19 hores.

Les obres guanyadores en les anteriors edicions han estat:

Indómito, Vladimir Hernández (2016)
Los crímenes del opio, de Daniel Santiño (2015)
La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (2014)
El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (2013)
La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (2012)
Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (2011)
Caminos cruzados, d’Erlantz Gamboa (2010)
El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (2009)
Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (2008)
Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (2007)

Últimes notícies

Veure imatge de  La segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural, explorarà els nous escenaris de la creativitat (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet participa en el Barcelona Gallery Weekend amb exposicions, instal•lacions i accions artístiques (nova finestra)
Veure imatge de  Un meticulós treball cal•ligràfic de l’artista ASU, el mural de setembre del projecte 12+1 de l’artista (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400