Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

04/04/2017
El monologuista Raúl Alcaraz serà l'encarregat de fer el pregó

L’Hospitalet celebra les Festes de Primavera del 20 al 23 d’abril

Veure imatge de  L’Hospitalet celebra les Festes de Primavera del 20 al 23 d’abril (nova finestra)
Les Festes de Primavera se celebraran del 20 al 23 d’abril, quatre dies de festa amb activitats al carrer i als equipaments al voltant de la cultura popular i tradicional, concerts, teatre, exposicions, esports, cine i activitats infantils.

La rambla de Just Oliveras, el parc de Bellvitge, els jardins de Can Sumarro, La Farga i el parc de la Remunta són els escenaris principals de les Festes. Enguany també s’han convocat activitats als barris, amb cercaviles que conflueixen a la plaça de l’Ajuntament.

L’actor i monologuista hospitalenc Raúl Alcaraz pronunciarà el pregó de les Festes des del balcó de l’Ajuntament, donant el tret de sortida a la festa major de la ciutat (el dijous 20, a les 20 h). Després de la campanya que Alcaraz ha fet a través de les xarxes socials sota el hashtag #vullpregonar, l’alcaldessa també ha utilitzat les xarxes perquè acceptés fer el pregó. Esperem d’Alcaraz una intervenció a l’alçada del famós monòleg La N geminada, que s’ha fet viral a través de Youtube.

Les novetats de les festes

Enguany el programa de les festes presenta algunes novetats amb activitats de música, teatre i animació als barris. El teatre arriba en autobús als districtes IV i V. El Teatre bus oferirà espectacles de petit format d’una durada de 20 minuts. Els espectadors esperaran el bus a les parades que farà a la plaça de la Bòbila, de la Carpa, al Mercat de la Florida i als Blocs Florida (el dijous 20 i el divendres 21, a partir de les 18 hores).

El matí del 22 d’abril s’estrena Meeec!, un festival de música de carrer que té lloc a diferents indrets de la ciutat. A partir de les 11 hores bandes de música compartiran espais amb activitats com titelles, tallers d’artesans, batucades, vermuts musicals… a les places de la Bòbila i la Carpa (Pubilla Cases-Can Serra); la plaça Espanyola (Collblanc-la Torrrasa); la plaça del Mercat (la Florida); la plaça de Sant Jordi (Sant Josep); la plaça de les Comunitats (Sanfeliu); l’avinguda de Carmen Amaya-parc de Bellvitge (Bellvitge-Gornal), i al Mercat de Santa Eulàlia i la plaça de Maria Artigal (Santa Eulàlia). Sortint d’aquests espais, les bandes aniran en cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament, a partir de les 12.30 hores.

El festival Per amor a L’Hart estrena edició de primavera. La proposta de circ i arts de carrer per a tota la família ocupa la plaça del Repartidor el divendres 21, a les 17 hores, i el dissabte 22, a partir de les 18 hores.

La música de les festes

La música en directe de les festes ocupa el centre d’activitats La Farga, el parc de la Remunta i els jardins de Can Sumarro amb propostes diferents i per arribar a tot tipus de públic. A La Farga, el cantautor madrileny Leiva presentarà els temes del seu darrer disc (el dissabte 22, a les 21 hores). Tindrà de teloner el grup barceloní Elefantes, que també porten un nou disc a la butxaca. La Oreja de Van Gogh, una de les bandes més importants del pop nacional, celebrarà amb els seus seguidors 20 anys de carrera musical el diumenge 23, a les 19 hores. Les entrades per als concerts ja estan a la venda.

Els concerts gratuïts tornen al parc de la Remunta, el divendres 21, a les 21 hores, amb Ojo de Buen Cubero i Muchahito. El dissabte 22 serà el torn de Sharman Den, Tailor for Penguins i Ramon Mirabet.

Com cada any, la Primavera in black pren els jardins de Can Sumarro amb propostes de petit format de jazz i blues amb Fede Aguado & Osi Martínez i Artem Zhulyev i The Chain Smokes Band, el divendres 21, a les 20 hores; Elvis Sings the Blues, Mike Sponza & Joan Pau Cumellas Band i White Boy White, el dissabte 22, a les 20 hores; i diumenge 23, a partir de les 11 hores, hi haurà un pícnic blues amb, entre altres, espectacle infantil a càrrec de The Grimm Blues Brothers i la festa d’aniversari de la Societat de Blues de Barcelona (SBB).

Festival de L’Humor i teatre

El divendres i el dissabte trobem un moment per a l’humor amb els monologuistes que, a partir de les 23 hores, actuaran a Depósito Legal, L’Oncle Jack, El Viejo Piano, Mosquito Sunset Club i Kfè Olé. Noms propis com Alberte Montes, Miguel Sincero, Susi Caramelo, Oriol Jara i el pregoner de les festes Raúl Alcaraz, entre d’altres.

De l’Auditori Barradas sortiran els diferents recorreguts de les càpsules de teatre (el divendres 21 i el dissabte 22, a les 20 hores), quatre espectacles de 15 minuts a llocs insòlits. I al Teatre Joventut gaudirem, el diumenge 23, a les 19 hores, amb la interpretació de Clara Segura a Conillet.

Lletres i llibres

La diada de Sant Jordi se celebrarà tot el cap de setmana amb les paradetes de llibres i roses instal•lades a la rambla de Just Oliveras. Les Biblioteques instal•laran l’estand el dia 23, on signaran llibres els autors locals. A les 12 hores, a la Biblioteca Central Tecla Sala, es farà la Trobada d’autors i autores de L’Hospitalet, on es presentarà la publicació Ciutat plural, llibres singulars.

Els més petits celebraran Sant Jordi el diumenge a Can Sumarro amb la VIII Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses, a les 11 hores.

La tradició i les festes

Diumenge, 23 d’abril, el parc de Bellvitge canvia el nom per Parc de les Meravelles, tot un matí d’activitats lúdiques, sorprenents i espectaculars per a tota la família: músics sobre rodes, dansa urbana, una gran tempesta, una família d’esquimals, una cursa de cotxes bojos, circ a les alçades i la construcció d’una cúpula com ho feia Leonardo da Vinci.

Dracs, gegants i bestiari es donaran cita al Fabulari (dissabte, a les 17.30 hores) i a la XXVIII Trobada de Gegants (diumenge, a partir de les 9.30 hores).

Festes de Primavera: passat i present

L’Harmonia i l’Auditori Barradas acolliran una exposició per explicar la història de les Festes de Primavera des de l’inici fins avui. A la mostra s’explicarà com han evolucionat i com han arrelat en la ciutadania des de 1980, quan es van organitzar les primeres Festes de Primavera, sorgides amb vocació de convertir-se en la festa major de L’Hospitalet. A l’entrada de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida s’exposarà el bestiari de les festes.

El cartell de les Festes

Claudia García, alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, signa el cartell de les Festes de Primavera 2017. És el dibuix d’una espardenya blanca amb flors de colors i amb una cinta vermella que representa la llengua d’un drac.

Les Festes de Primavera a les xarxes

La informació de les Festes de Primavera estarà disponible en telèfons mòbils i tauletes, en l’aplicació agenda cultural, i al web monogràfic.

També es podran viure a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb el hashtag #PrimaveraLH.

Últimes notícies

Veure imatge de  La música de les Festes de Primavera omple el parc de la Remunta, La Farga  i els jardins de Can Sumarro (nova finestra)
Veure imatge de  Les Festes de Primavera són també per al públic familiar (nova finestra)
Veure imatge de  Avui comencen les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  The three rodents o el delicat realisme de Xav (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400