Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Foto d'Alberto Gil, guanyador del Premi L'H Confidencial 2020Veure imatge de Lliurament del Premi L’H Confidencial 2020 (nova finestra)
27/11/2020

Lliurament del Premi L’H Confidencial 2020

L’escriptor i periodista Alberto Gil rep aquest dissabte, 28 de novembre, el Premi L’H Confidencial 2020 per l’obra Las Jaurías. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes del Centre Cultural la Bòbila sense públic presencial i se seguirà per streaming a través del canal de Youtube de Biblioteques de L’Hospitalet.

En el decurs de l'acte es podrà gaudir de l'espectacle Al límit de les fronteres, amb textos de l'autor i cançons interpretades per Nevoa, i la conversa de l'autor amb el periodista Toni Iturbe, director de la revista cultural Librújula. L’streaming es podrà seguir des del canal de youtube de Biblioteques de L'Hospitalet.

El jurat va escollir Las jaurías per unanimitat, destacant el seu caràcter de novel·la de frontera, amb una trama situada a La Raya, entre Badajoz i Portugal.

Alberto Gil va néixer a Madrid el 1952. És autor de més de trenta llibres de viatges i assajos, com La censura cinematográfica en Espanya; de la novel·la negra Ocho pingüinos, ambientada a Madrid el 1963, i del llibre Espíritus de Nueva York, il·lustrat per Fernando Vicente i editat a final de 2019.

El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400