Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/11/2017

Cossos infralleus, exposició d’Aïda Andrés a la Fundació Arranz Bravo

L’exposició és el resultat dels experiments amb la llum que l’artista va fer a l’Antàrtida
Veure imatge de  Cossos infralleus, exposició d’Aïda Andrés a la Fundació Arranz Bravo (nova finestra)
La Fundació Arranz-Bravo presenta Cossos infralleus, el treball d’Aïda Andrés sorgit de l’experimentació amb la llum durant una llarga residència a l’Antàrtida. L’obra se centra en els efectes lumínics en el paper, el gravat, la ceràmica i la fotografia. Andrés és la guanyadora del Premi d’Arts Visuals Eduard Arranz-Bravo.

Aïda Andrés va passar prop d’un mes vivint a la zona més freda del planeta per indagar sobre la captació de la llum en el seu estadi més desesperat i sublim. L’exposició que ara presenta a la Fundació Arranz-Bravo és la continuació d’aquest projecte antàrtic amb una versió actualitzada i deconstruïda de la idea romàntica del sublim.

L’artista amplia i aprofundeix els problemes artístics fonamentals que li van sorgir durant la seva estada a l’Antàrtida: noves sèries de paper policromat amb els matisos lumínics de la terra i l’atmosfera; grans escultures de paper o noves sèries de gravat, tot sorgit de les sensacions viscudes.

Els artistes Mònica Planas i Àlex Palacín, companys d’estudi de l’Aïda en el taller que ocupen al Districte Cultural, afirmen en el text que han preparat que “Mirar la llum toca les coses: l’Aïda fa visible la llum. Utilitza diferents medis i estratègies per relacionar-s’hi i registrar com aquesta entra en contacte amb els cossos per tal de materialitzar-la. Captura l’atmosfera de llocs i de moments concrets a partir de donar cos a tots aquells elements intangibles i passatgers que conformen els entorns. No la produeix ni la reprodueix, la registra”.

L’exposició compta amb la col•laboració del crític d’art Frederic Montornés, amb un text dedicada a l’obra de l’artista.

Aïda Andrés va néixer a Barcelona el 1985, és arquitecta de formació i amb un màster de producció i recerca artística a la Universitat de Barcelona.

L’exposició s’inaugura dijous, 30 de novembre, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins a l’11 de febrer.

Últimes notícies

Veure imatge de Sense Títol, de Xavier Ristol Orriols (nova finestra)
Veure imatge de  Convocada una nova edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400