Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/11/2017

Cossos infralleus, exposició d’Aïda Andrés a la Fundació Arranz Bravo

L’exposició és el resultat dels experiments amb la llum que l’artista va fer a l’Antàrtida
Veure imatge de  Cossos infralleus, exposició d’Aïda Andrés a la Fundació Arranz Bravo (nova finestra)
La Fundació Arranz-Bravo presenta Cossos infralleus, el treball d’Aïda Andrés sorgit de l’experimentació amb la llum durant una llarga residència a l’Antàrtida. L’obra se centra en els efectes lumínics en el paper, el gravat, la ceràmica i la fotografia. Andrés és la guanyadora del Premi d’Arts Visuals Eduard Arranz-Bravo.

Aïda Andrés va passar prop d’un mes vivint a la zona més freda del planeta per indagar sobre la captació de la llum en el seu estadi més desesperat i sublim. L’exposició que ara presenta a la Fundació Arranz-Bravo és la continuació d’aquest projecte antàrtic amb una versió actualitzada i deconstruïda de la idea romàntica del sublim.

L’artista amplia i aprofundeix els problemes artístics fonamentals que li van sorgir durant la seva estada a l’Antàrtida: noves sèries de paper policromat amb els matisos lumínics de la terra i l’atmosfera; grans escultures de paper o noves sèries de gravat, tot sorgit de les sensacions viscudes.

Els artistes Mònica Planas i Àlex Palacín, companys d’estudi de l’Aïda en el taller que ocupen al Districte Cultural, afirmen en el text que han preparat que “Mirar la llum toca les coses: l’Aïda fa visible la llum. Utilitza diferents medis i estratègies per relacionar-s’hi i registrar com aquesta entra en contacte amb els cossos per tal de materialitzar-la. Captura l’atmosfera de llocs i de moments concrets a partir de donar cos a tots aquells elements intangibles i passatgers que conformen els entorns. No la produeix ni la reprodueix, la registra”.

L’exposició compta amb la col•laboració del crític d’art Frederic Montornés, amb un text dedicada a l’obra de l’artista.

Aïda Andrés va néixer a Barcelona el 1985, és arquitecta de formació i amb un màster de producció i recerca artística a la Universitat de Barcelona.

L’exposició s’inaugura dijous, 30 de novembre, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins a l’11 de febrer.

Últimes notícies

Veure imatge de  Sopar literari amb l’escriptor Manuel Rivas (nova finestra)
Veure imatge de  La Chana pujarà a l’escenari del Teatre Joventut per mostrar el talent d’una artista autodidacta i irrepetible (nova finestra)
Veure imatge de  La història de l’organització ‘Mujeres libres’ (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400