Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

02/01/2018

Els Reis Mags preparen una cavalcada per fer volar la imaginació

Veure imatge de  Els Reis Mags preparen una cavalcada per fer volar la imaginació (nova finestra)
Després d’un llarg viatge, els Reis arriben a L’Hospitalet per participar a la Cavalcada i omplir de joguines i desitjos les llars dels infants de la ciutat. A les 17 hores arribaran a la plaça de Francesc Macià i Llussà per pujar a les carrosses reials i iniciar el recorregut, que finalitzarà a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament. Els Reis Mags han preparat una cavalcada que posa l’accent en la imaginació, ja que consideren que és la joguina més potent.

El seguici sortirà a les 17.30 hores de la plaça de l’Escorça i recorrerà els carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major. A la porta de l’Ajuntament els rebrà l’alcaldessa, Núria Marín, que els lliurarà la clau que obre les portes de totes les llars de la ciutat.

Les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar estaran relacionades amb la imaginació. El rei Melcior portarà un taller de mascotes imaginàries: uns dracs de drap es passejaran entre el públic buscant una família d’adopció. El rei Gaspar s’encarregarà del taller de joguines imaginàries i uns acompanyants molt espavilats s’encarregaran de la seva construcció. La carrossa del rei Baltasar incorporarà un taller de llibres per fer volar la imaginació fins a universos insospitats.

Com sempre, la carrossa de l’Estel obrirà la comitiva, acompanyada d’una orquestra formada per alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA).

Un grup de carters reials s’incorporaran a la comitiva per recollir les cartes dels nens i de les nenes que han esperat fins a l’últim moment. També s’incorporà la comparsa dels xumets, que al llarg del recorregut agafarà els xumets dels infants que ja no els necessiten i que volen fer-ho saber a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Al voltant de les carrosses, diferents grups desenvoluparan espectacles vinculats amb el teatre, la dansa i la música. També participaran a la comitiva els grups Plàudite Teatre i Somnis.

Darrere les carrosses dels Reis se situaran les Carrosses Dolces des de les quals els patges reials faran caure una gran pluja de caramels per a tothom. Es calcula que, al llarg de la desfilada, repartiran uns 5.000 quilos de caramels aptes per a celíacs. La Carbonera, a càrrec de Tro, s’encarregarà de portar el carbó als nens i a les nenes que no han fet bondat.

Es reforcen les mesures de seguretat

La Cavalcada de Reis comptarà amb un centenar d’efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, que vetllaran per la seguretat al llarg del recorregut i a les vies d’accés. L’Ajuntament reforça les mesures de seguretat i control de prevenció de riscos en una de les activitats més multitudinàries que tenen lloc a la ciutat, amb una actuació coordinada de les policies local i autonòmica, a més de la participació de Protecció Civil i de voluntaris.

Al llarg del recorregut de la Cavalcada, hi haurà presència d’unitats especialitzades i policia de paisà i s’establirà un perímetre de seguretat  exterior, amb l’objectiu que les famílies puguin gaudir de l’activitat amb total tranquil•litat, tot incrementat la percepció de seguretat.

A més del dispositiu policial, la Cavalcada de Reis comptarà amb la presència d’efectius dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil, d’ambulàncies i d’una trentena de persones encarregades del manteniment, de la senyalització i de la neteja, a més del personal de l’organització i voluntaris.

L’Ajuntament demana la col•laboració ciutadana per accedir a la Cavalcada a peu o en transport públic, atès que hi haurà talls de trànsit a les vies principals de la ciutat i als carrers adjacents al llarg del recorregut de les carrosses dels Reis.

Últimes notícies

Veure imatge de  Troba la clau del Nadal (nova finestra)
Veure imatge de  Escollits els patges que participaran en la Cavalcada 2019 (nova finestra)
Veure imatge de Toni Molins (nova finestra)
Veure imatge de  Ciutats en dansa, un projecte comunitari de dansa contemporània (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400