Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

12/05/2017

L’antiga fàbrica Can Trinxet acull l’exposició “Silver Songs. La música d’Andy Warhol”

Veure imatge de  L’antiga fàbrica Can Trinxet acull l’exposició “Silver Songs. La música d’Andy Warhol” (nova finestra)
Quan es compleixen 30 anys de la desaparició d’Andy Warhol (Pittsburgh, 1928 – Nova York, 1987) i 5 anys de l’edició del disc The Velvet Underground & Nico, l’exposició “Silver Songs. La música d’Andy Warhol” ofereix una nova lectura de l’obra d’aquest polifacètic artista i intenta demostrar que la música va ser un dels substrats emocionals, iconogràfics i conceptuals sobre els quals es va construir la producció artística del pare de l’art pop. La mostra, que tindrà lloc a la fàbrica Can Trinxet de L’Hospitalet, integrarà la selecció principal del Festival LOOP 2017 —dedicat a la revisió dels pioners del videoart— i s’inaugurarà durant la Trobada Internacional de Districtes Culturals (Global Cultural Districts Network), que tindrà lloc en el Districte Cultural de L’Hospitalet els dies 12 i 13 de maig. Així mateix, l’exposició comptarà amb un prolífic programa d’activitats —The Factory Alive!— amb la participació d’artistes, músics, escoles d’art i associacions de L’Hospitalet, que transformarà durant un mes la fàbrica de Can Trinxet en The Factory d’Andy Warhol.

“Silver Songs. La música d’Andy Warhol” reuneix més de 200 treballs realitzats en diferents suports —que inclouen fotografies, litografies, pòsters, revistes, llibres, pel•lícules, videoclips musicals, screen test, programes de televisió i material publicitari—, als quals s’hi suma un aspecte de la producció artística de Warhol que fins no fa gaire temps es considerava marginal: la seva aportació a la història del disseny gràfic musical a través de les portades dels discs. Es tracta d’un grup de més de seixanta portades realitzades entre 1949 i 1987 que constitueixen l’eix vertebrador de l’exposició. Aquestes peces permeten recórrer al mateix temps la història de la música popular de la segona meitat del segle XX i els moments més significatius de la carrera de l’artista. En el seu conjunt, aquests treballs permeten comprendre la manera com la música, el disseny i la producció plàstica i cinematogràfica es van retroalimentant en els moments més significatius de la carrera de Warhol.

Andy Warhol i The Factory
L’exposició també analitza el procés de producció musical i artístic de Warhol a The Factory, el mític taller on materialitzava les seves pel•lícules i la seva obra plàstica i es van idear ambiciosos espectacles musicals  multimèdia com Andy Warhol, Up-Tight o Exploding Plastic Inevitable  i per on no era estrany trobar-se músics de la categoria de Bob Dylan, David Bowie, Mick Jagger, Brian Jones, The Velvet Underground, The Fugs o —ja en els setanta i vuitanta— Debbie Harry, The Ramones i The Cars, entre d’altres. Tot aprofitant el marc industrial de la fàbrica Can Trinxet, la mostra intentarà recrear museogràficament no només l’espai singular de The Factory (l’alumini, els sofàs vermells), sinó també els processos de creació híbrids entre música, cine, serigrafia i art.

Activitats paral•leles d’art i territori: The Factory Alive!
Durant els dies d’obertura de l’exposició “Silver Songs. La música d’Andy Warhol”, l’antiga fàbrica tèxtil de Can Trinxet es transformarà temporalment en The Factory: l’estudi-taller de Warhol, epicentre de la cultura underground novaiorquesa durant els anys seixanta. A Can Trinxet, músics, artistes, estudiants, ciutadans, associacions de L’Hospitalet, seran convidats a participar en un projecte d’art relacional a partir de conceptes artístics presents en l’exposició. Així, el grup musical Los Ganglios treballarà amb l’artista Laura Llaneli a partir del projecte Exploding Plastic Inevitable: una acció referencial de cinema expandit sorgida a The Factory a partir de la col•laboració entre The Velvet Underground i Andy Warhol.

En paral•lel, el material de comunicació gràfica del projecte de Los Ganglios i Laura Llaneli serà treballat en el mateix espai expositiu pel Centre Universitari de  Disseny i Art Eina, a través de tallers de serigrafia conduïts per Enric Mas. Per la seva banda, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de L’Hospitalet realitzarà sessions screen test, una de les principals aportacions al videoart que va realitzar Andy Warhol a The Factory.

Els protagonistes dels enregistraments seran malalts de les associacions vinculades a la Regidoria de Salut de L’Hospitalet, amb malalties mentals, Alzheimer i alcohòlics anònims. Les associacions d’esclerosi múltiple i salut mental participaran en tallers de gravat i mail art impartits per les artistes Ester Aguilà i Berta Fontboté, respectivament.

The Factory Alive! és un projecte d’art i territori d’Artur Muñoz i Albert Mercadé.
Amb  la participació de Los Ganglios, Laura Llaneli, Esther Aguilà, Berta Fontboté, Eina, Centre Universitari de Disseny i Art, Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet, associacions vinculades a la regidoria de salut de L’Hospitalet, Plàudite Teatre

PROGRAMACIÓ
Divendres, 12 de maig
19 h

Inauguració The Factory Alive!, amb los Ganglios, Laura Llaneli, Eina, Serra i Abella, Berta Fontboté i associacions de malalts de L’Hospitalet

Dissabte, 13 de maig
11 h

Visita guiada-col•loqui entre el comissari Javier Panera i l’ Associació de Malalts d’Alzheimer de L’Hospitalet

13.30 h
Escola de música de L’Hospitalet. Concert “Les músiques d’Andy Warhol”.

Del dimarts, 16 de maig, al dijous, 18 de maig 
De 10.30 a 13.30 h

Los Ganglios + Laura Llaneli

Divendres, 19 de maig
De 16 a 19.30 h

Tallers de serigrafia amb estudiants d’Eina
Professor: Enric Mas + taller de fotografia documental (Serra i Abella)

Dimarts, 23 de maig
De 10.30 a 13.30 h

Sessions de screen test amb Serra i  Abella i associacions de malalts de L’Hospitalet
Professora: Angie Ballester
Los Ganglios + Laura Llaneli

Dimecres, 24 de  maig- divendres, 26 de maig
De 10.30 a 13.30 h

Los Ganglios + Laura Llanelli

Divendres 26 maig
De 16 a 19.30 h

Tallers de serigrafia amb estudiants d’Eina + fotografia documental (Serra i Abella)

Dimarts, 30 de maig
De 10.30 a 13.30 h

Sessions de screen test amb Serra i  Abella i associacions de malalts de L’Hospitalet
Professora: Angie Ballester
Los Ganglios + Laura Llaneli

Dimecres, 31 de maig – divendres, 2 de juny
De 10.30 a 13.30 h

Los Ganglios + Laura Llanelli

De 16 a 19 h
Divendres, 2 juny.
Tallers de serigrafia amb estudiants d’Eina
Professor: E. Mas

Dimarts, 6 de juny
De 10.30 a 13.30 h

Assaig de Los Ganglios

De 17 a 20 h
Sessions screen test amb Serra i Abella i associacions de malalts de L’Hospitalet
Professora: Angie Ballester

Dimecres, 7 de juny, i dijous, 8 de juny
De 10.30 a 13.30 h

Assaig de Los Ganglios

Divendres, 9 de juny
19 h

Presentació - concert del projecte de Los Ganglios i Laura Llaneli
Organitza: Afluent. Presentació del projecte d’obra gràfica de l’escola Eina

Dimarts, 13 de juny
De 17 a 20 h

Sessions screen test amb Serra i  Abella i associacions de malalts de L’Hospitalet Professora: Angie Ballester

19 h
Actuació teatral de Plàudite Teatre amb música d’Andy Warhol

Del dimecres, 14 de juny, al dissabte, 17 de juny
De 17 a 20 h

Tallers de serigrafia expressiva i música d’Andy Warhol amb l’artista Esther Aguilar i associacions de malalts mentals i alcohòlics anònims de L’Hospitalet

Diumenge, 18 de juny
13 h

Vermut cloenda The Factory Alive! + Presentació dels treballs de Berta Fontboté i Esther Aguilà

Últimes notícies

Veure imatge de Sense Títol, de Xavier Ristol Orriols (nova finestra)
Veure imatge de  Convocada una nova edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400