Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

23/05/2019

Convocades residències artístiques del projecte europeu Mindspaces

Veure imatge de  Convocades residències artístiques del projecte europeu Mindspaces (nova finestra)
S'ha obert la convocatòria per a residències artístiques del projecte europeu Mindspaces 2019-2021 per a diferents socis d’àmbit públic i privat i de perfils tecnològics i artístics, entre els quals hi ha l’Ajuntament de L’Hospitalet.

El programa s’integra en la línia de projectes europeus Ligthhouse-STARTS, que tenen per missió la inclusió d’artistes en projectes d’innovació recolzats pel programa de recerca Horizon 2020. Per tal de fomentar la col•laboració entre artistes i projectes de recerca científica, STARTS subvenciona residències d’artistes en institucions tecnològiques i residències de científics en estudis d’artistes.

En aquest marc s’inscriu el programa de residències Mindspaces, que estableix diferents nivells de col•laboració entre artistes i els socis del projecte a partir de l’ús de metodologies i tècniques diverses. Aquestes residències poden tenir una durada de fins a 18 mesos, fet que suposa un incentiu per als artistes i afavoreix la potencial transferència de resultats gràcies a un treball estable dels artistes en el marc de la recerca.

Mindspaces obre convocatòria a artistes per a residències d’investigació amb l’objectiu de dissenyar, desenvolupar i implementar instal•lacions artístiques que ressaltin la importància de la cultura dins la sostenibilitat urbana i que proposin paradigmes potencials de disseny d’espais interiors domèstics i d’oficina.

Aquestes residències són multidisciplinàries i de caràcter col•laboratiu. No inclouen directament l’allotjament, però requereixen viatges a les seus de recerca dels socis, així com trobades de treball i reunions. Les persones interessades han de fer una proposta específica que contribueixi positivament a l’esperit i als objectius de Mindspaces. Les residències són obertes a artistes de tot tipus d’àmbit i experiència, però es prioritzarà experiència prèvia vinculada a la ciència, les tecnologies emergents i/o les instal•lacions interactives, les instal•lacions d’AR/VR (realitat augmentada/realitat virtual), el disseny arquitectònic i l’art en espai públic.

Les candidatures seleccionades rebran una ajuda econòmica d’entre 30.000 i 60.000 euros per una durada d’un mínim de 6 mesos i un màxim de 18 mesos incloent viatges, allotjament i material de producció. L’ajuda es farà efectiva en quotes, el pagament de les quals estarà condicionat per la supervisió i el seguiment del procés. Els artistes residents han d’assolir els objectius fixats, contribuir al conjunt del projecte i escriure un informe final amb l’experiència com a membre de l’equip de Mindspaces.

Les persones interessades poden fer les inscripcions a través de la pàgina web del projecte. El pròxim 27 de maig es farà una sessió en streaming, en format Webinar per presentar el projecte i explicar i resoldre dubtes sobre la convocatòria. El termini de presentació de propostes acaba el 5 de juliol de 2019. 

El passat mes de març, L’Hospitalet va acollir una trobada dels socis del projecte per parlar del seu desenvolupament i fer un recorregut pels districtes i equipaments més singulars de la ciutat.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’artista Àngels Ribé exposa al Centre d’Art Tecla Sala “Sota l’Ossa Major" (nova finestra)
Veure imatge de  Les últimes creacions de videoart arriben a L’Hospitalet de la mà del Festival Loop (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400