Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Bibliomercat de Santa Eulàlia arrela en el barri (nova finestra)
09/09/2022 11:30:00
Cultura

El Bibliomercat de Santa Eulàlia arrela en el barri

Es completen els primers mesos d’activitat amb xifres i valoracions positives de veïns i veïnes. L’equipament ofereix un nou servei de préstec de portàtils.

Després de la seva obertura, coincidint amb la diada de Sant Jordi, els veïns i les veïnes del barri han acollit el Bibliomercat com el seu nou equipament bibliotecari de referència. Durant aquests primers mesos d’activitat, les xifres recollides indiquen que s’ha recuperat bona part de les persones usuàries de l’antiga biblioteca; actualment, hi poden gaudir dels serveis de préstec, fer retorns i recollir reserves, entre altres activitats. A més, incorpora el préstec de portàtils, un servei que no oferia l’antiga biblioteca.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, han visitat aquest matí l’equipament per conèixer, de primera mà, el seu funcionament durant aquests primers mesos de posada en marxa.

Des del maig fins al juliol, hi ha hagut un increment del 42% en el nombre de persones usuàries. Quant als documents prestats, s’ha doblat el nombre de préstecs des del maig; de mitjana, al juliol cada persona usuària s’ha emportat 2,9 documents (al maig, 1,7).

El Bibliomercat ofereix un fons en constant renovació, amb les darreres novetats en novel·la, novel·la per a joves, còmics, literatura infantil, els títols més recents de la cartellera cinematogràfica i un fons sobre el barri i la ciutat. A més, disposa de llibres sobre benestar personal i cuina. Aquesta renovació constant de documents permet adaptar-lo a les necessitats dels lectors i de les lectores.

Des de la seva posada en marxa, s’han organitzat sessions de l’hora del conte que han aplegat una mitjana de 83 assistents durant els mesos de juny i juliol. Aquesta activitat és de caràcter mensual com a la resta de biblioteques de la ciutat. Quant a les activitats adreçades a adults, es recupera l’antic club de lectura de la Biblioteca Santa Eulàlia per al curs 2022-2023. L’equipament, a més,  compta amb un espai informal de lectura amb llum natural on es pot llegir el diari i altres publicacions periòdiques.
Altres activitats que ofereix el Bibliomercat són les visites d’escoles i d’entitats. Durant el mes de maig es van fer tres visites escolars de P3 i P4 i ja n’hi ha programades dues més pel primer trimestre del curs 2022-2023. Quant a les entitats, el Casal d’estiu Quico Sabaté i les persones usuàries del CASM Benito Menni de L’Hospitalet ja han visitat i conegut aquest nou equipament.

El Bibliomercat, ubicat en dues de les parades exteriors del Mercat de Santa Eulàlia, acosta la Xarxa de Biblioteques Municipals de L’Hospitalet a les  persones que cada dia passen per l’eix comercial del mercat, especialment a la gent gran i a les persones amb dificultat de mobilitat. També, es pot accedir al fons documental de la Xarxa Municipal de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, gràcies al servei de préstec interbibliotecari, diari i gratuït.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400