Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Cartell de la jornadaVeure imatge de El Museu de L’H participa en unes jornades sobre gestió del patrimoni històric integrant la visió ciutadana (nova finestra)
08/09/2022 10:00:00
Cultura

El Museu de L’H participa en unes jornades sobre gestió del patrimoni històric integrant la visió ciutadana

El Museu col·labora en la creació d’un nou model conceptual que entén la transformació del paisatge com a valor patrimonial

El Museu de L’Hospitalet acull les jornades “Integrar la societat en els processos d’avaluació: taller de Barcelona del projecte Deep Cities”, adreçades a professionals, sobre noves solucions en la gestió del patrimoni històric i cultural. Les jornades se celebren avui, 8 de setembre, a la seu de Can Riera (Museu de L’Hospitalet) i demà, 9 de setembre, a Fabra i Coats (Sant Andreu-Barcelona) i comptaran amb la participació de diversos experts en la gestió del patrimoni urbà. Aquestes trobades es realitzen en el marc del projecte Deep Cities (CURBATHERI), Curating Sustainable URBAn Transformations through HERItage.

David Quirós, regidor d’Educació, Innovació i Cultura, donarà la benvinguda a la vintena de professionals provinents de diferents ciutats  europees. Les jornades començaran amb la presentació del projecte Deep Cities, a càrrec de Margarita Díaz-Andreu (ICREA-Universitat de Barcelona); a continuació Josep Maria Solias, director del Museu de L’Hospitalet, parlarà del patrimoni de L’Hospitalet. Tot seguit, María Gabriela Navas Perrone, investigadora de la Universitat de Barcelona exposarà les directrius necessàries per conduir processos participatius en la conservació del patrimoni.  A partir de les 18 h, es farà una visita guiada als participants a diferents punts emblemàtics de la ciutat: el recorregut s’iniciarà al Museu i arribarà fins al Castell de Bellvís. La segona sessió de les jornades tindrà lloc demà, 9 de setembre, a Fabra i Coats.

Aquestes jornades les organitzen, conjuntament amb Deep Cities, Universitat de Barcelona, Grup d'Arqueologia Pública i Patrimoni, i Kultura - Idees i Estratègies per al Patrimoni.

El projecte Deep Cities (CURBATHERI) avalua l’estat actual de la pràctica en la participació comunitària en les transformacions urbanes impulsades pel patrimoni i en el procés de presa de decisions en quatre estudis de cas europeus (Noruega, Regne Unit, Itàlia i Espanya). El projecte proporcionarà directrius i recomanacions a la política de conservació de la Unió Europea i la gestió local sobre la implementació de mètodes de participació pública i el valor potencial del codisseny i la coproducció de transformacions urbanes impulsades pel patrimoni.


Més informació:

El programa de la jornada es pot consultar a través del següent enllaç.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400