Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/04/2017

Le Monde premia la tasca social que de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts

Veure imatge de  Le Monde premia la tasca social que de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (nova finestra)
L’Hospitalet ha obtingut el segon premi en la categoria Acció cultural: Innovació social i digital de dimensió social i urbana pel projecte de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet. Els guardons els dona el diari francès Le Monde dins l’àmbit de ciutats intel•ligents o smarts cities.

Le Monde ha premiat la funció de l’escola com a eina per la cohesió de la ciutat i pel seu desenvolupament artístic com a resposta al repte que la ciutat té plantejat: fer confluir i cohesionar la població de diversos orígens.

L’Ajuntament de L’Hospitalet va iniciar l’any 2005 una política decidida de cohesió social a través de la creació de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA). Aquest servei té l’objectiu triple d’incrementar el nombre de persones que practiquen les arts, arribar a sectors de la població que no tenen tradició d’expressar-se artísticament en els termes canònics i fer servir les arts com a eina de cohesió social i èxit escolar.

Per poder donar resposta a aquests objectius, l’EMMCA ha desplegat una línia d’acció en centres d’atenció preferent per fer arribar les arts als 900 alumnes que fan música, dansa i teatre a la seva escola de primària (actualment, 9 escoles), i obrir una escola de música, dansa i teatre que faci confluir tots els orígens en els seus conjunts instrumentals (l’orquestra simfònica, les big bands, els conjunts de jazz manouche, les bandes de pop rock, l’orquestra de ministrils o els diversos grups de música de cambra), de teatre i de dansa a 900 alumnes més.

L’EMMCA és un servei municipal que atén alhora llenguatges artístics diferents i edats i intensitats de pràctiques diversos, i que sap combinar l’exigència i el rigor amb l’adaptació a les necessitats de cada infant, de cada jove i de cada adult que vol compartir amb la ciutat els resultats dels seus processos d’aprenentatge. Avui, un total de 1.800 infants, joves i adults fan de la pràctica de la música, la dansa o el teatre una eina per desenvolupar-se personalment  i cohesionar-se amb la resta de la comunitat.

Al Toc d’inici de les Festes de Primavera, que es farà el proper dia 20 d’abril, a les 20 hores, es podrà escoltar la Banda Provençana, un dels seus resultats, on conflueixen alumnes de tots els orígens amb músics amateurs de la ciutat, que posen la música a cadascun dels elements festius que obren les nostres Festes de Primavera.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’exposició L’Hospitalet i la memòria democràtica. L’Hospitalet del segle XX es trasllada a Casa Espanya (nova finestra)
Veure imatge de ©Clara Antón (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet se suma al projecte Terrats en Cultura amb música i cabaret (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400