Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/04/2017

Le Monde premia la tasca social que de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts

Veure imatge de  Le Monde premia la tasca social que de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (nova finestra)
L’Hospitalet ha obtingut el segon premi en la categoria Acció cultural: Innovació social i digital de dimensió social i urbana pel projecte de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet. Els guardons els dona el diari francès Le Monde dins l’àmbit de ciutats intel•ligents o smarts cities.

Le Monde ha premiat la funció de l’escola com a eina per la cohesió de la ciutat i pel seu desenvolupament artístic com a resposta al repte que la ciutat té plantejat: fer confluir i cohesionar la població de diversos orígens.

L’Ajuntament de L’Hospitalet va iniciar l’any 2005 una política decidida de cohesió social a través de la creació de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA). Aquest servei té l’objectiu triple d’incrementar el nombre de persones que practiquen les arts, arribar a sectors de la població que no tenen tradició d’expressar-se artísticament en els termes canònics i fer servir les arts com a eina de cohesió social i èxit escolar.

Per poder donar resposta a aquests objectius, l’EMMCA ha desplegat una línia d’acció en centres d’atenció preferent per fer arribar les arts als 900 alumnes que fan música, dansa i teatre a la seva escola de primària (actualment, 9 escoles), i obrir una escola de música, dansa i teatre que faci confluir tots els orígens en els seus conjunts instrumentals (l’orquestra simfònica, les big bands, els conjunts de jazz manouche, les bandes de pop rock, l’orquestra de ministrils o els diversos grups de música de cambra), de teatre i de dansa a 900 alumnes més.

L’EMMCA és un servei municipal que atén alhora llenguatges artístics diferents i edats i intensitats de pràctiques diversos, i que sap combinar l’exigència i el rigor amb l’adaptació a les necessitats de cada infant, de cada jove i de cada adult que vol compartir amb la ciutat els resultats dels seus processos d’aprenentatge. Avui, un total de 1.800 infants, joves i adults fan de la pràctica de la música, la dansa o el teatre una eina per desenvolupar-se personalment  i cohesionar-se amb la resta de la comunitat.

Al Toc d’inici de les Festes de Primavera, que es farà el proper dia 20 d’abril, a les 20 hores, es podrà escoltar la Banda Provençana, un dels seus resultats, on conflueixen alumnes de tots els orígens amb músics amateurs de la ciutat, que posen la música a cadascun dels elements festius que obren les nostres Festes de Primavera.

Últimes notícies

Veure imatge de  “NI FLYERS NI PÒSTERS. 25 anys d’imatge Sónar”, una exposició per reviure la història del festival (nova finestra)
Veure imatge de  Més d’11.000 persones van gaudir de les activitats de la Nit dels Museus a L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La Nit dels Museus obre les sales d’exposicions fins a la una de la matinada (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400