Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La 18a edició del Premi L’H Confidencial obre el període de recepció de manuscrits (nova finestra)
02/02/2024 12:00:00
Cultura

La 18a edició del Premi L’H Confidencial obre el període de recepció de manuscrits

Les obres es podran presentar fins al 15 de març

L’Ajuntament de L’Hospitalet i l’editorial Clandestina convoquen la 18a edició del Premi L’H Confidencial de novel·la negra, un premi ja consolidat en el món de les lletres, que aposta per la promoció del gènere negre. Els manuscrits originals que vulguin participar en aquesta nova edició s’hi poden presentar fins al 15 de març. El premi consistirà en 12.000 euros i la publicació del manuscrit.

En aquest premi hi poden participar totes les persones que ho desitgin, de qualsevol nacionalitat o procedència, amb residència a Espanya, amb novel·les de gènere negre o policíac escrites en llengua castellana o catalana, originals i inèdites, que no tinguin compromesos els drets i que no hagin rebut cap premi anteriorment. El text íntegre de la convocatòria i els models normalitzats de sol·licitud es poden trobar al web www.l-h.cat/premilh.

El jurat estarà format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, una persona representant de Clandestina, la directora de la Biblioteca la Bòbila, tres especialistes en novel·la negra i dos lectors del club de lectura de novel·la negra seleccionats per la Biblioteca. El premi serà atorgat a la novel·la que el jurat consideri que reuneix més mèrits i millor valoració d’acord amb la seva qualitat i encaix amb l’objecte del premi.


El jurat emetrà el seu veredicte dins el tercer trimestre de 2024, moment en què  es donarà a conèixer el nom de la persona guanyadora. L’obra publicada per l'editorial Clandestina es presentarà durant el quart trimestre de 2024 en un acte que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila de L’Hospitalet. 

El Premi L’H Confidencial és una iniciativa de la Biblioteca la Bòbila, pionera a Espanya en la formació i en el manteniment d’un fons especial de gènere negre i policíac.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400