Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

13/02/2017

Trenta anys de jornades del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet: “¡Casi ná!”

Veure imatge de  Trenta anys de jornades del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet: “¡Casi ná!” (nova finestra)
La presentació del cartell de la trentena edició de les Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet, celebrat el passat divendres, marca l’inici de les activitats que culminaran el 25 i el 26 de febrer amb el Festival d’Entitats a La Farga. El programa combina els actes més tradicionals que s’han fet al llarg d’aquestes tres dècades amb novetats i nous actes que es duran a terme en altres espais i barris de la ciutat.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Cultura, David Quirós, van assistir a la presentació del cartell de les jornades, que va tenir lloc al Centre Cultural la Bòbila.

Núria Marín va lloar la feina que han dut a terme les diferents entitats que formen part de la Federació Coordinadora d’Entitats Andaluses de L’Hospitalet (FECEAL’H) durant aquests 30 anys i va recordar que “certàmens com el Dia d’Andalusia a L’Hospitalet contribueixen a difondre el patrimoni cultural d’un poble, però també a enriquir el nostre patrimoni comú com a hospitalencs i hospitalenques. Fan que tots ens sentim més a prop, que ens  adonem que hi ha més coses que ens uneixen que no pas que ens separen. I enguany el programa compta amb grans novetats”.

Així, la Biblioteca Bellvitge participa a les jornades amb la presentació del fons de flamenc —17 de febrer, a les 19 hores—, un racó especialitzat que ha començat a formar-se i que esperen ampliar amb les aportacions de veïns i d’entitats fins a convertir-se en un referent del gènere.

La primera novetat són les càpsules de flamenc amb la participació de Cristina Odina & Helena de Castro (cante i guitarra), Diego Giménez i Juan López (cante i guitarra) i José Manuel Álvarez y Compañía (ball). El punt de partida serà l’Auditori Barradas —17 de febrer, a les 20 hores— on es podrà gaudir de tots tres espectacles cada 15 minuts.

Els mercats de la Florida, de Collblanc i de Santa Eulàlia actuaran de difusors de les jornades amb una mostra flamenca —18 de febrer, a les 12 hores—, a càrrec de diferents entitats andaluses, que funcionarà com una mena de flashmob. També el Centre Cultural Claveles oferirà una masterclass de ball flamenc —23 de febrer, a les 19 hores— a càrrec de l’Associació Cultural Andalusa Marismas del Guadalquivir, amb la col•laboració de l’Oficina Jove; mentre que el grup hospitalenc Sur d’Aki actuarà a la Sala 1 de la Salamandra —24 de febrer, a les 22 hores— per presentar el seu segon disc.

Com és habitual, el Teatre Joventut acollirà el XXXIV Memorial Antonio Mairena —18 de febrer, a les 21 hores— amb la participació de Jesús Méndez, Manuela Cordero i Lolo de Jerez, al cante; Antonio Carrión i Paco Garfia, a la guitarra, i David Romero, al ball.

El Festival d’Entitats, l’ofrena floral, la missa rociera i la degustació del plat típic andalús —el montadito de pringá, que oferirà el Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament— ocuparan el cap de setmana a La Farga, amb el Festival de Radiolé —25 de febrer, a les 21.30 hores— i les actuacions, entre altres artistes, de Diana Navarro, Raúl el Balilla i Ecos del Rocío.

Del 24 al 26 de febrer tindrà lloc la primera ruta de la tapa andalusa, amb la participació de 15 bars i restaurants dels barris del Centre, Sant Josep, Pubilla Cases, Can Serra i Bellvitge que oferiran tapes típicament andaluses i una canya per 2,5 euros.

Últimes notícies

Veure imatge de Fotos: Clara Antón (nova finestra)
Veure imatge de  “Temps de cartells”, l’exposició de Josep Guinovart (nova finestra)
Veure imatge de  Convocada la tercera edició del Projecte 12+1 d’art urbà (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400