Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

13/02/2017

Trenta anys de jornades del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet: “¡Casi ná!”

Veure imatge de  Trenta anys de jornades del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet: “¡Casi ná!” (nova finestra)
La presentació del cartell de la trentena edició de les Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet, celebrat el passat divendres, marca l’inici de les activitats que culminaran el 25 i el 26 de febrer amb el Festival d’Entitats a La Farga. El programa combina els actes més tradicionals que s’han fet al llarg d’aquestes tres dècades amb novetats i nous actes que es duran a terme en altres espais i barris de la ciutat.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Cultura, David Quirós, van assistir a la presentació del cartell de les jornades, que va tenir lloc al Centre Cultural la Bòbila.

Núria Marín va lloar la feina que han dut a terme les diferents entitats que formen part de la Federació Coordinadora d’Entitats Andaluses de L’Hospitalet (FECEAL’H) durant aquests 30 anys i va recordar que “certàmens com el Dia d’Andalusia a L’Hospitalet contribueixen a difondre el patrimoni cultural d’un poble, però també a enriquir el nostre patrimoni comú com a hospitalencs i hospitalenques. Fan que tots ens sentim més a prop, que ens  adonem que hi ha més coses que ens uneixen que no pas que ens separen. I enguany el programa compta amb grans novetats”.

Així, la Biblioteca Bellvitge participa a les jornades amb la presentació del fons de flamenc —17 de febrer, a les 19 hores—, un racó especialitzat que ha començat a formar-se i que esperen ampliar amb les aportacions de veïns i d’entitats fins a convertir-se en un referent del gènere.

La primera novetat són les càpsules de flamenc amb la participació de Cristina Odina & Helena de Castro (cante i guitarra), Diego Giménez i Juan López (cante i guitarra) i José Manuel Álvarez y Compañía (ball). El punt de partida serà l’Auditori Barradas —17 de febrer, a les 20 hores— on es podrà gaudir de tots tres espectacles cada 15 minuts.

Els mercats de la Florida, de Collblanc i de Santa Eulàlia actuaran de difusors de les jornades amb una mostra flamenca —18 de febrer, a les 12 hores—, a càrrec de diferents entitats andaluses, que funcionarà com una mena de flashmob. També el Centre Cultural Claveles oferirà una masterclass de ball flamenc —23 de febrer, a les 19 hores— a càrrec de l’Associació Cultural Andalusa Marismas del Guadalquivir, amb la col•laboració de l’Oficina Jove; mentre que el grup hospitalenc Sur d’Aki actuarà a la Sala 1 de la Salamandra —24 de febrer, a les 22 hores— per presentar el seu segon disc.

Com és habitual, el Teatre Joventut acollirà el XXXIV Memorial Antonio Mairena —18 de febrer, a les 21 hores— amb la participació de Jesús Méndez, Manuela Cordero i Lolo de Jerez, al cante; Antonio Carrión i Paco Garfia, a la guitarra, i David Romero, al ball.

El Festival d’Entitats, l’ofrena floral, la missa rociera i la degustació del plat típic andalús —el montadito de pringá, que oferirà el Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament— ocuparan el cap de setmana a La Farga, amb el Festival de Radiolé —25 de febrer, a les 21.30 hores— i les actuacions, entre altres artistes, de Diana Navarro, Raúl el Balilla i Ecos del Rocío.

Del 24 al 26 de febrer tindrà lloc la primera ruta de la tapa andalusa, amb la participació de 15 bars i restaurants dels barris del Centre, Sant Josep, Pubilla Cases, Can Serra i Bellvitge que oferiran tapes típicament andaluses i una canya per 2,5 euros.

Últimes notícies

Veure imatge de  “NI FLYERS NI PÒSTERS. 25 anys d’imatge Sónar”, una exposició per reviure la història del festival (nova finestra)
Veure imatge de  Més d’11.000 persones van gaudir de les activitats de la Nit dels Museus a L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La Nit dels Museus obre les sales d’exposicions fins a la una de la matinada (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400