Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

08/10/2018

La història de l’organització ‘Mujeres libres’

Veure imatge de  La història de l’organització ‘Mujeres libres’ (nova finestra)
L’exposició Mujeres Libres, precursoras de un mundo nuevo vol recuperar la història oblidada de l'organització Mujeres Libres, una agrupació femenina sorgida en el si del moviment llibertari amb el propòsit d’unir les dones de classe obrera per lluitar i aconseguir l’emancipació.

Sorgida durant l’any 1936, l’organització va desenvolupar un extens programa dedicat a conscienciar i elevar la cultura de les dones a través de l’educació i la formació laboral per superar l’anomenat triple esclavatge de per la seva ignorància i per la condició de dona i treballadora. A mitjans 1938 l’organització tenia 20.000 afiliades arreu de l’Estat

Mujeres libres lluitava per acabar amb el sistema econòmic i social que explotava les dones per establir una societat basada en el Comunisme Llibertari.

Vuit dècades després, la Fundació Anselmo Lorenzo tracta de rescatar a aquestes dones de l’oblit amb aquesta exposició itinerant instal·lada al Museu que, a través de 12 pannells, materials sonors i audiovisuals, explica la gestació i el desenvolupament de l’organització, les revindicacions i els plantejaments sobre igualtat, educació, treball o sexualitat.

A més de l’exposició, s’han organitzat activitats paral•leles:

Dilluns 15 i dilluns 22, a les 19 h
- Visites guiades a l'exposició a càrrec de la historiadora Sònia Turón.

Dimarts 23, a les 19 h
- Conferència Amparo Poch. Su lucha contra la ignorancia sexual, la violencia y la explotación de la mujer y la infancia, a càrrec d'Antonina Rodrigo, historiadora i escriptora. Premi Internacional  Adadémie Européene des Arts, distingida amb el màxim guardó de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi i Premio Bienal de Cultural María Zambrano de la Junta de Andalucía.

a Can Riera (c. Riera de l'Escorxador, 17)

Últimes notícies

Veure imatge de  “Ethos. L’empremta de la ciutat”, l'exposició dels alumnes de l’Escola Serra i Abella i el Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués com a punt de reunió d’artistes (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400