Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

05/03/2020
Dia Internacional de les Dones

Les 'Heroïnes quotidianes de L'Hospitalet' en una exposició

Al CC La Farga
Veure imatge de Les 'Heroïnes quotidianes de L'Hospitalet' en una exposició (nova finestra)
El Centre Comercial La Farga celebra el Mes de la Dona amb un seguit d’activitats relacionades amb el projecte Laiapp, un projecte pilot en fase de desenvolupament per fer una aplicació que pretén contribuir a reconstruir la narrativa femenina de L’Hospitalet. El seu objectiu és la producció d’una ruta d’escultures virtuals i la generació d’una xarxa de dones actives en el projecte que donarà vida a diferents iniciatives.

L’exposició “Heroïnes quotidianes de L’Hospitalet”, que presenta dones referents de la ciutat que participen en el projecte, s’inaugurarà el 7 de març a la plaça central del centre comercial.

El projecte Laiapp compartirà el procés de creació perquè la ciutadania pugui veure com es construeix i desenvolupa l’aplicació. Es reproduiran els processos de treball per veure com funciona un plató de fotografia on les dones participants faran una sessió de retrats. S’obrirà al públic un plató de televisió per experimentar l’enregistrament davant d’una càmera, com fan les dones que es convertiran en escultures digitals. També es farà un tast d’una versió adaptada dels continguts de l’aplicació. Els usuaris participaran en un joc de pistes per descobrir cinc històries de cinc heroïnes quotidianes de L’Hospitalet.

En el marc del Mes de la Dona, es faran activitats educatives, espectacles i un mapatge col·laboratiu perquè els ciutadans identifiquin dones inspiradores mereixedores de tenir una escultura digital en el circuit Laiapp.

El projecte Laiapp va ser un dels tres projectes de ciutat finalistes en el festival tecnològic de creació L’Hospitalet-XR. L’objectiu de l’esdeveniment era reunir gent creativa i experts en noves tecnologies, per dissenyar projectes que responguin als reptes de ciutat en sintonia amb els objectius de desenvolupament sostenible i l’agenda 2030.

El projecte Laiapp, que s’està implementant a Torre Barrina, és una aplicació de realitat augmentada que permetrà, amb el mòbil, fer un recorregut per la ciutat descobrint els seus referents femenins, dones que dia a dia han construït la història i que tenen un impacte en la seva comunitat. Cada escultura virtual representarà la història d’una dona i estarà relacionada amb l’espai de la seva ubicació.

L’exposició “Heroïnes quotidianes de L’Hospitalet” s’inaugurarà el 7 de març, a les 18 hores i estarà instal·lada fins al dia 21.

Les activitats es poden seguir a través de les xarxes socials als perfils @laiapp_ar, d’Instagram, i  @RLaiapp, de Twitter, i amb les etiquetes #LAIAPP i #heroïnesquotidianes.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400