Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Experiment Veure imatge de Torna una nova edició de Sónar amb empremta artística i científica marca L’H (nova finestra)
13/06/2022 12:00:00
Ciutat

Torna una nova edició de Sónar amb empremta artística i científica marca L’H

S’hi presentaran els resultats de “Being a curious music mind”, un experiment de neurociència sobre la curiositat musical. El 17 i 18 de juny el recinte Fira Granvia L’H acollirà els plats forts del festival a Sónar de Nit.

L’Hospitalet torna a ser un dels escenaris principals de Sónar en una nova edició del festival marcada per la tornada a la normalitat. El recinte Fira Granvia L’H acollirà els concerts de Sónar de Nit els dies 17 i 18 de juny, on es podran veure els noms més rellevants de la música electrònica i experimental a escala internacional. Abans, el dijous 16, al Sónar de Dia es presentaran els resultats obtinguts de “Being a curious music mind”, l’experiment que Sónar+D, l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) van realitzar el passat mes d’octubre per explorar les implicacions neuronals de la curiositat musical.

Curiositat, plaer i memòria

“Being a curious music mind” és un experiment que Sónar+D, l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’IDIBELL van realitzar al SónarCCCB i a la Sala Salamandra el passat mes d’octubre per explorar i caracteritzar les diferències en la curiositat (i la recerca de nova informació musical) desenvolupada pels oients després d’haver estat exposats a noves peces musicals.

Un cop acabat l’experiment, el neurocientífic Antoni Rodríguez Fornells (IDIBELL) presentarà els resultats a l’espai SonarÀgora, el dijous 16 a les 13.30 h. L’acompanyaran la DJ Alicia Carrera, el també neurocientífic Robert Zatorre (McGill University, Montreal) i l’especialista en vendes digitals de Sony i fundador d’Indiemono Carlos López Casany.

Sónar de Dia amb ADN L’H

Enguany, al festival internacional de música, creativitat i tecnologia hi trobarem els sons urbans de Morad, que actuarà mostrant el seu estil nascut al barri de la Florida. Ho farà dissabte, 18, a les 17.50 h al SonarPark. Un altre nom amb marca L’H és el del raper Rojuu, un dels pioners del gènere emo trap, que crea i produeix des del seu estudi hospitalenc. Actuarà al SonarPark dijous, 16, a les 16 h. I també dissabte, a les 16.30 h, el Stage+D acollirà tres projectes audiovisuals d’artistes visualistes que produeixen des de la nostra ciutat: DOES work, gtxdlr &Laura Rigau i ¥€$Si PERSE. El títol que engloba els tres projectes és 5uuoPRPPW%A%, una referència a les contrasenyes i claus d’encriptació que utilitzem per a protegir i assegurar les nostres identitats en línia.

20 anys de Sónar de Nit

Des de 2002, el recinte Fira Gran Via L’H és l’espai de referència de Sónar de Nit i testimoni de l’evolució de l’escena musical avançada, i ha acollit primers noms i també artistes revelació. Durant les nits del 17 i 18 de juny actuaran més de 40 artistes, entre d’altres, The Chemical Brothers, C. Tangana, Nathy Peluso, Moderat, The Blaze, Bonobo, Richie Hawtin, ANNA, Eric Prydz, Arca, Charlotte de Witte, The Blessed Madonna i Folamour.

En paral·lel, Sónar ha anat més enllà i s’ha convertit en un espai de creació tecnològica a través de Sónar+D, un referent de la unió de la creativitat i la tecnologia. Enguany, aquest espai s’ha configurat de nou, però partint de la reutilització i reciclatge de materials d’edicions anteriors. L’empresa encarregada de fer-ho ha estat Sociedad 0, un estudi de disseny que forma part del col·lectiu d’artistes assentats al Districte Cultural de L’Hospitalet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400