Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

10/03/2020

El programa Inspira STEAM+ s’inicia a L’Hospitalet amb noves mentores i centres educatius de secundària

Veure imatge de El programa Inspira STEAM+ s’inicia a L’Hospitalet amb noves mentores i centres educatius de secundària (nova finestra)
El programa Inspira STEAM, destinat a fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat de primària i secundària, incorpora noves mentores i nous centres educatius de secundària.

Torre Barrina acull avui una jornada de formació per a 20 noves mentores de KPMG i una sessió informativa per als centres educatius de secundària de la zona nord de la ciutat que han mostrat interès a participar en el programa, amb el repte de crear interès en les carreres de ciències i tècniques i augmentar la presència femenina en aquests perfils laborals, a través de la promoció del pensament STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques).

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Innovació I Cultura, David Quirós, han visitat avui, dimarts 10 de març, Torre Barrina on han mantingut una trobada amb els nous mentors i mentores.

Impulsat per la Universitat de Deusto i amb la recent incorporació de l’empresa KPMG, Torre Barrina s’integra en l’ecosistema d’acció d’Inspira STEAM + amb l’objectiu d’implementar aquest programa en els centres educatius de secundària de la zona nord de la ciutat que hi estiguin interessats. Per primera vegada, els equipaments educatius acolliran programes de quatre anys de durada, començant per reunions informatives amb una mentora per conèixer i reflexionar sobre les àrees científiques i tecnològiques. S’avançarà amb visites a les universitats, centres tecnològics o empreses industrials on siguin visibles les professions STEAM; es participarà en projectes de ciència i tecnologia a les aules dissenyats pel professorat, la Universitat de Deusto i amb la col·laboració d’agents externs al centre educatiu, i, finalment, es participarà en activitats de coneixement i orientació sobre professions STEAM.

Durant el curs 2019-2020 Inspira STEAM s’està desenvolupant en sis centres educatius de primària de la ciutat amb mentores de diversos perfils científics i tècnics, especialitzades en visió per computació, intel·ligència artificial, animació i disseny gràfic, matemàtiques, biologia o neurociència. L’objectiu és crear interès en les carreres científiques i augmentar la presència femenina en aquests perfils laborals.

Inspira STEAM és un programa pioner a Catalunya que pren per referència el model desenvolupat a Euskadi el 2016, a partir de l’original iniciat per la Universitat de Deusto. A L’Hospitalet forma part del servei educatiu de Torre Barrina, l’equipament municipal que actua de plataforma d’experimentació, aprenentatge i desenvolupament de projectes d’innovació social.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400