Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

26/06/2018

“Cadàvers exquisits”, una exposició amb peces poc conegudes de les col•leccions dels museus de L’Hospitalet i de Sant Boi

Les peces estableixen un diàleg per demostrar que els fons artístics són ben vius
Veure imatge de  “Cadàvers exquisits”, una exposició amb peces poc conegudes de les col•leccions dels museus de L’Hospitalet i de Sant Boi (nova finestra)
Els museus de L’Hospitalet i Sant Boi inauguren una exposició conjunta i paral•lela per mostrar les peces de les col•leccions dels dos museus menys conegudes i que s’exposen en poques ocasions. Les peces exposades a “Cadàvers exquisits” estableixen un diàleg a dues bandes per mostrar que són ben vives.

Retaules, gravats, monedes, ceràmica, pintura, medalles, escultures i objectes d’ús quotidià es mostren en un joc d’intercanvi entre les col•leccions dels dos museus. L’exposició s’estructura a partir del diàleg entre dues peces, una de cada museu, que conformen una unitat, l’anomenat cadàver exquisit. Són 60 peces concentrades en 30 diàlegs. 15 d’aquests diàlegs es podran veure al Museu de L’Hospitalet i els altres 15 al Museu de Sant Boi.

Les peces exposades són part de les reserves allunyades, apartades, amagades a l’ull dels visitants, gairebé mortes, com cadàvers oblidats. I ara es fa reviure aquests fons d’una manera singular i gairebé surrealista, fent que dialoguin i facin dialogar les dues ciutats.

L’exposició parteix de la idea del “cadàver exquisit”, un joc inventat pels surrealistes en què la creació naixia de manera col•lectiva, amb aportacions parcials espontànies que creaven una obra de manera gairebé accidental. Els participants no tenien en compte la col•laboració dels altres creadors i els resultats es consideraven més experimentals que estètics. Els primers exemples van ser literaris i més tard s’hi van sumar altres disciplines artístiques, com el dibuix o la música.

L’exposició, comissariada per Vanessa Martín, s’inaugurarà el 28 de juny, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 2 de setembre.

El 12 de juliol, a les 20.30 hores, la comissària farà una visita guiada a les dues seus de l’exposició. L’Harmonia és el punt de trobada. Primer es visitarà la part del Museu de L’Hospitalet per després traslladar-se en FFCC al Museu de Sant Boi.

Últimes notícies

Veure imatge de  “Ethos. L’empremta de la ciutat”, l'exposició dels alumnes de l’Escola Serra i Abella i el Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués com a punt de reunió d’artistes (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400