Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
22/07/2020

Workshop Muntadas: "L'Hospitalet, aprendre del context, imaginar possibilitats"

Organitza: Associació Arxiu Muntadas, amb el suport del Districte Cultural de L'Hospitalet

Conflictes, accidents climàtics, catàstrofes geològiques, períodes polítics, crisis econòmiques, tecnologies de control social, virus i pandèmies... tots aquests factors i les seves conseqüències, aparentment generals, afecten de formes diverses a l'espai públic en diferents territoris. Aquest taller intentarà facilitar les bases per a la comprensió del teixit urbà de L'Hospitalet, la seva configuració espacial, la seva població, els principals serveis instal·lats, els objectius marcats des de l'administració pública i les accions empreses al respecte. Però els traços locals de L'Hospitalet es veuen embolicats en un entramat multicapa de processos que fan que experimenti cicles evolutius i tensions extraordinàries lligades també a fenòmens globals.

Pensat com un laboratori d'idees, "L'Hospitalet, aprendre del context, imaginar possibilitats" crearà un espai col·lectiu on aportar informacions i recursos que permetin reflexionar com les especificitats del context es vinculen amb la transformació de l'espai públic, entès d'una manera àmplia. Aquest procés d'informació i discussió haurà de conduir als i les participants a idear l’avantprojecte d'una proposta a l'espai públic de L'Hospitalet i, finalment, a una presentació pública conjunta de tots els projectes.

Per a qui
El taller està dirigit a 15 creadors/es (artistes, arquitectes, urbanistes, etcètera), agents del camp cultural (comissaris/es, crítics/es d'art, historiadors/es, etcètera) i altres investigadors/es interessats/es procedents d'àmbits com la sociologia o l'antropologia, que han d'estar especialment interessats/des en els continguts abordats, el treball i pensament col·lectius, i la metodologia del projecte. S'emfatitza el projecte com un "tot" metodològic on el procés de treball i la conceptualització esdevenen una forma d'investigació teoricopràctica generadora d'alternatives crítiques. Per tant, els/les assistents han de tenir interès en metodologies interdisciplinaris, així com posseir habilitats per a la conceptualització i l'operació destinats a l'elaboració d'un avantprojecte.

Per apuntar-se cal enviar una carta de motivació al correu: arxiumuntadas@gmail.com

La convocatòria es tanca el 25 de juliol i a principis d’agost es farà la comunicació als participants. La fase de treball tindrà lloc d’octubre de 2020 a gener de 2021 i els resultats es presentaran  el mes de febrer.

Per a més informació Associació Arxiu Muntadas

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400