Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/11/2017

Jordi Abelló exposa al Centre Cultural Sanfeliu Vida, dibuixos sobre l'origen de l'existència

Veure imatge de  Jordi Abelló exposa al Centre Cultural Sanfeliu Vida, dibuixos sobre l'origen de l'existència (nova finestra)
El pintor reusenc Jordi Abelló exposa, a partir del 21 de novembre al Centre Cultural Sanfeliu, els dibuixos que conformen Vida, el darrer projecte artístic amb el qual intenta situar de manera visual i plàstica l’origen de la vida. La mostra forma part del cicle d’art contemporani que organitza periòdicament el Centre Cultural San Josep i que, en aquesta ocasió, es trasllada a Sanfeliu.

Un dels principals objectius d’Abelló en aquest treball ha estat aproximar-se al moment inicial de la vida a través del dibuix i apareix un món fantàstic i suggerent a la vista. Les obres representen la unió d’art i ciència, entre evolució i astronomia.

Abelló va començar a treballar en aquest projecte a mitjans de 2016 en un procés de recerca que partia del coneixement del genoma, com diu l’artista: “saber que estem formats per 100 bilions de cèl•lules, cada una realitzant una funció específica”.

Durant més d’un any, ha creat més de 2.150 dibuixos que li han servit per explorar aquest “univers”. L’art és donar vida a les coses i ara Abelló volia conèixer com era aquesta vida. El treball ha suposat un repte d’aproximació a la ciència que donava continuïtat a obres anteriors. A Grotesc treballava amb el bisturí per disseccionar la condició humana, a “Vida” ha tingut el microscopi com a pinzell.

La mostra es complementa amb un treball videogràfic que és un viatge visual ple d’imatges que mostren els episodis diversos pels quals ha passat la Terra. El vídeo es divideix en capítols enumerats sense especificar el contingut ja que vol que cada persona l’interpreti lliurement. S’hi mostren el Big Bang, la primera representació de l’Univers, l'aparició de la llum, les primeres estrelles, l’expansió de l'Espai, la matèria fosca, el sol, l’aigua i el foc a la terra, els impactes dels meteorits sobre la Terra, l’aigua, les primeres membranes, l’ADN, les cèl•lules, els virus, els teixits vegetals, les criatures abissals, la conquesta de la terra, el naixement d’un mosquit, la vida en el ventre matern, les explosions nuclears creades per l’home  i la sèrie de dibuixos fetes pel mateix artista per comprendre la complexitat de la vida.

L’exposició es podrà visitar del 21 de novembre al 19 de desembre.

Últimes notícies

Veure imatge de  Troba la clau del Nadal (nova finestra)
Veure imatge de  Escollits els patges que participaran en la Cavalcada 2019 (nova finestra)
Veure imatge de Toni Molins (nova finestra)
Veure imatge de  Ciutats en dansa, un projecte comunitari de dansa contemporània (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400